728 x 90

Β. Τσομπανόπουλος: «Όλα στο φως, δεν κρύβουμε τίποτα»

Β. Τσομπανόπουλος: «Όλα στο φως, δεν κρύβουμε τίποτα»

Τον απολογισμό του έργου του έκανε ο δήμαρχος Νέστου

apologismos_tsompanopoulos (3)

1

Τ
ον απολογισμό του έργου του, μετά από δεκαοχτώ μήνες διοίκησης, έκανε ο δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος, χθες Τετάρτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων, των συνεργατών του, καθώς επίσης και των υποψηφίων του συνδυασμού του στις εκλογές του Μαΐου 2014.

Ο κ.Τσομπανόπουλος άρχισε τη συνέντευξη τύπου θυμίζοντας ότι ενημερώνει τους δημότες μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, με εβδομαδιαία δελτία τύπου, που εκδίδει. Κι επειδή στη Χρυσούπολη ζητούμενο είναι η αντικειμενικότητα των μέσων ενημέρωσης, ζητώ είπε, αντικειμενικότητα, να μεταδίδεται – συμπλήρωσε – τις αλήθειες του τόπου.

Αμέσως μετά ευχαρίστησε τους συνεργάτες, το προσωπικό «που κάνει θαύματα» και θυμήθηκε το ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του βρήκε αποδεκατισμένο το προσωπικό του Δήμου Νέστου. Σήμερα διαθέτει μόνο τρεις μηχανικούς ενώ τον πρώτο καιρό των καθηκόντων του είχαν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου Νέστου με μετάταξη σε άλλες δημοτικές ή δημόσιες υπηρεσίες, περισσότεροι από τριάντα επιστήμονες.

apologismos_tsompanopoulos (1)Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να περιορίσει τα έξοδα γι΄ αυτό, ενώ ο προκάτοχός του είχε δέκα συνεργάτες, ο ίδιος έχει δύο, ενώ ο Δήμος Νέστου δεν έχει γενικό γραμματέα. Μ΄ αυτόν τον τρόπο εξήγησε το σχετικό κονδύλι μειώθηκε από τις 500.000 ευρώ ετησίως, στις 20.000 ευρώ το χρόνο.

«Δουλεύουμε με το 35% των εσόδων από αυτά που είχε παλαιότερα η τοπική αυτοδιοίκηση»

είπε και συμπλήρωσε ότι «σ΄ αυτό το περιβάλλον έχει ν΄ αντιμετωπίσει κάθε μέρα συμπολίτες με πρόβλημα επιβίωσης και οξύ πρόβλημα ανεργίας.

Είπε για παράδειγμα ότι από κατανάλωση νερού η ΔΕΥΑ Νέστου έχει να εισπράττει 1.200.000 ευρώ, ενώ τα χρέη των δημοτών στον Δήμο Νέστου φτάνουν τα 2.000.000 ευρώ. Οι πολίτες είπε ο Β. Τσομπανόπουλος δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και έτσι αυτά τα χρήματα είναι δύσκολο να εισπραχθούν αν και είναι αναγκαία και για τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης και για το Δήμο Νέστου. Σημείωσε δε ότι τα χρέη της ΔΕΥΑ Νέστου είναι στο ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον τρόπο εργασίας με τους συνεργάτες του. «Δουλεύουμε σε τρεις διαφορετικούς άξονες. Διαφάνεια, όλα στο φως, δεν κρύβουμε τίποτα. Οικονομία και ετοιμότητα».apologismos_tsompanopoulos (2)

Στο θέμα της Γεωθερμίας, τόνισε, ότι το μεγάλο και πολυδιαφημιζόμενο έργο άρχισε τον Οκτώβριο του 2014. Ολοκληρώθηκε και ο εργολάβος ξοφλήθηκε. Δεν προβλέφθηκε όμως να υπάρχουν οι μελλοντικοί κι απαραίτητοι πελάτες. Εμείς ενημερώσαμε τους αγρότες και τα συσκευαστήρια, προχωρήσαμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος που λήγει στο τέλος Μαρτίου, ή θ΄ αξιοποιήσουμε το έργο ή θα πρέπει να επιστρέψουμε τα χρήματα. Υπάρχει γερμανικό ενδιαφέρον, επιχειρηματικής φύσεως, αν και για μας προτεραιότητα έχουν οι αγρότες. Ετοιμάζουμε μελέτη για νέες εφαρμογές που έχουνε σχέση με το γεωθερμικό πεδίο».

Όσον αφορά τον κόμβο των Σφαγείων, επεσήμανε, « έως 31 Μαΐου θα τελειώσει ο κόμβος των Σφαγείων. Το παράδοξο είναι ότι ο δήμαρχος που ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, καταψήφισε πρόσφατα την απαραίτητη τελευταία παράταση των εργασιών του».

Για το έργο του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2015, είπε, «η πολιτεία ενώ όφειλε να εξασφαλίσει εξοπλισμό σε ένα καινούριο σχολείο, δεν το έκανε. Το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη και η δεύτερη πτέρυγα του δεύτερου γυμνασίου. Τάχα ήταν έτοιμος ο νέος παιδικός σταθμός, αλλά εμείς ξοδέψαμε επιπλέον χρήματα, 30.000 ευρώ, ενώ επιτέλους έκλεισε με ολοκλήρωση του έργου ο χώρος αποκομιδής απορριμμάτων Χρυσοχωρίου, ενώ σύντομα αρχίζει το έργο της επέκτασης του Βιολογικού και στο Χαϊδευτό και στην Κεραμωτή».

Αφού αναφέρθηκε στα έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση και ολοκληρώθηκαν επί των ημερών του, αναφέρθηκε και στα έργα που ξεκίνησε η σημερινή διοίκηση, όπως η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου στην Ξάνθη, η μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει στην ανακύκλωση, στο αρδευτικό έργο εξωχώραφων Λεκάνης, έργο που είπε ότι όταν θα ολοκληρωθεί θ΄ αλλάξει όλη την φυσιογνωμία της λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

Ο κ. Τσομπανόπουλος είπε ότι προγραμματίζεται ν΄ αρχίσει άμεσα έργο ασφαλτοστρώσεων στη Χρυσούπολη 200.000 ευρώ, ενώ ήδη ξοδεύτηκαν στο γήπεδο Νέστου 40.000 ευρώ.

Για τα δημοτικά διαμερίσματα, ο κ. Τσομπανόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτά ο δήμαρχος δηλώνει την παρουσία του όχι με το να πηγαίνει και να πίνει ούζο, αλλά με έργα που εκτελεί». Είπε επίσης ότι από τώρα έχει κλειστεί το 75% του κάμπινγκ Κεραμωτής από επισκέπτες της, ενώ για τα αδέσποτα σκυλιά, το 2015 ξοδεύτηκαν 25.000 ευρώ για στείρωση και εμβολιασμό.

Στο τελευταίο μέρος των δηλώσεών του ο κ. Τσομπανόπουλος παρουσίασε δεκατέσσερα «ώριμα» έργα που διεκδικούν χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ. Ξεχωρίζει η ψηφιακή βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο που πρόκειται να μετατραπεί το παλιό δημαρχείο της Χρυσούπολης, αλλά και το έργο αποκατάστασης στατικής επάρκειας του δημοτικού σχολείου της Γραβούνας, ενώ όσον αφορά τη ΔΕΥΑ Νέστου προτείνει στο νέο ΕΣΠΑ επτά έργα.

Τέλος για το προσφυγικό είπε ότι ξεκινά πόλεμος και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι. Δεν υπάρχουν – επανέλαβε – υποδομές να φιλοξενηθούν πρόσφυγες όχι μόνο στο Δήμο Νέστου, αλλά σε όλο το Νομό Καβάλας.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά