728 x 90

Τέρμα η «περίοδος χάριτος»! Η υπομονή μας σώθηκε!

Τέρμα η «περίοδος χάριτος»! Η υπομονή μας σώθηκε!

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής Εργαζομένων στην Selecta

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά βλέπουμε στον τοπικό τύπο άρθρα και δηλώσεις επιχειρηματιών, βουλευτών και παραγόντων της Τοπικής Διοίκησης που ανάγουν την γεωθερμία σε παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής και εξόδου από την κρίση. Αυτό όμως, που όλοι αυτοί κρύβουν, είναι ότι η όποια ανάπτυξη θα είναι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και για την αύξηση των κερδών τους.

Από την πρώτη μέρα που πήγαμε στη δουλειά μας είπαν ότι θα δουλεύουμε πλήρες ωράριο (8ωρο- 5νθήμερο) , ότι το επόμενο διάστημα θα υπογράφαμε όλοι Σύμβαση Εργασίας. Σχεδόν ένα χρόνο μετά και ακόμα είμαστε εργαζόμενοι με το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου. Όταν μας χρειάζεται η εταιρία δουλεύουμε 14-15 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα ενώ τώρα, κάποιοι από εμάς, δουλεύουμε 3-4 ώρες, 2-3 φορές την εβδομάδα. Κάποιοι από εμάς αφήσαμε άλλες δουλειές για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας και τώρα δουλεύουμε για 200-300 ευρώ τον μήνα.

Με λίγα λόγια μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή!

Πως μπορούμε να ζήσουμε έτσι;

Η εργοδοσία, κάτω από την δικιά μας πίεση, για ακόμα μια φορά άφησε να «διαρρεύσει» ότι το άμεσο χρονικό διάστημα θα υπογραφούν συμβάσεις εργασίας. Από την Δευτέρα πάμε στην Τετάρτη και από εκεί, την επόμενη εβδομάδα. Φυσικά την ίδια τακτική ακολουθεί από την αρχή αφού μας έλεγαν ότι θα υπογράφαμε συμβάσεις μετά από τα Χριστούγεννα, έπειτα μας έλεγαν ότι θα υπογράψουμε το Μάρτη και κοντεύουμε να κλείσουμε ένα χρόνο τώρα και εξακολουθούμε να ζούμε με την αβεβαιότητα για το τι μας ξημερώνει, πότε θα κάνουμε το επόμενο μεροκάματο, πόσο θα πληρωθούμε το επόμενο 15νθήμερο.

Ουσιαστικά η εργοδοσία εδώ και ένα χρόνο τώρα με το καθεστώς του εργόσημου είναι απαλλαγμένη από το να μας πληρώνει άδειες (μεροκάματο και επίδομα), δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, αναρρωτικές άδειες ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα θα δικαιούμασταν αν υπήρχε σύμβαση εργασίας. Κάθε μήνας καθυστέρησης στην εταιρία προσθέτει επιπλέον στα μεγάλα κέρδη της κόβοντας από τα δικά μας δικαιώματα.

Ποιον άραγε συμφέρει η συνέχιση αυτού του καθεστώτος εργασίας;

Εμάς ή την εργοδοσία;

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μια κατάσταση που κερδίζουμε όλοι. Αυτοί αυγατίζουν τα κέρδη τους και εμείς «κερδίζουμε» εκτός των άλλων το «προνόμιο» να μην δικαιούμαστε αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης και φυσικά ούτε επίδομα ανεργίας.

Ενώ ακόμα και περίπτωση ατυχημάτων (εντός και εκτός χώρου εργασίας) η εταιρεία μας κάνει την «χάρη» να μας πετάει έκτος παραγωγής χωρίς κανένα εισόδημα, αβοήθητους.

Τέρμα η «περίοδος χάριτος»!

Η υπομονή μας σώθηκε!

Μας λένε ότι μας συμφέρει να είμαστε εργαζόμενοι με εργόσημο

Τι ισχύει τελικά;

Μας λένε ότι «μας δίνουν περισσότερα λεφτά στο χέρι».

Είναι ψέμα! Με το καθεστώς του εργόσημου δεν δικαιούμαστε μια σειρά από παροχές  που δικαιούται οποιοσδήποτε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα όπως δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, έως και 25 κανονικές αδείας το χρόνο και φυσικά επίδομα αδείας .Δηλαδή μιλάμε για 3,5 μισθούς επιπλέον κάθε χρόνο.

Επιπλέον με το καθεστώς του εργόσημου δεν δικαιούμαστε και άλλες παροχές όπως γονικές άδειες (8 ημέρες τον χρόνο) κ.α.

Μας λένε ότι « δεν υπάρχει διαφορά στην ασφάλιση και στα ένσημα»

Είναι ψέμα! Λόγω του τρόπου υπολογισμού του ενσήμου, με το καθεστώς του εργόσημου ,που έχει βάση τον μισθό και όχι τις ημέρες δουλειάς, ουσιαστικά εργαζόμενος κολλάει λιγότερα ένσημα σε σχέση  με έναν άλλον εργαζόμενο που είναι  με σύμβαση.

Επιπλέον ο εργαζόμενος με το καθεστώς του εργοσήμου δεν δικαιούται αναρρωτική άδεια ή άδεια τοκετού, που πληρώνεται από τον ασφαλιστικό του φορέα ή από την εργοδοσία. Δεν έχει καμία προστασία σε περίπτωση απόλυσης (προειδοποίηση, αποζημίωση), ούτε βέβαια το δικαίωμα για επίδομα ανεργίας.

Το βασικό είναι ότι το εργόσημο δεν αποτελεί ούτε καν κάποια μορφή σύμβασης και δεν καθορίζονται ούτε τα βασικά στους όρους εργασίας.

Με το καθεστώς του εργόσημου ο εργαζόμενος δεν γνωρίζει ούτε πότε ξεκινάει η δουλειά του ούτε πότε λήγει. Δεν γνωρίζει πόσες ώρες θα δουλέψει, ούτε καν πότε θα ξαναδουλέψει.

Ποια είναι η ανάγκη  ύπαρξης Συλλογικών ή Επιχειρησιακών  Συβάσεων Εργασίας ;

Ρυθμίζουν τον ημερήσιο και εβδομαδιαίο εργάσιμο χρόνο,  που είναι το σημείο αναφοράς του μισθού μας.

Καθορίζουν την τιμή που πουλάνε οι εργαζόμενοι την δύναμη τους ( μεροκάματο- μισθός), με τρόπο συλλογικό, έτσι ώστε να μην μπορεί ο κάθε εργοδότης να την ρυθμίζει όπως θέλει.

Περιλαμβάνουν τους όρους εργασίας των εργαζομένων αλλά και μια σειρά από δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι. Χωρίς αυτές, εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα είχαμε καμία δύναμη ενάντια στις ορέξεις των εργοδοτών  οι οποίοι θα καθόριζαν την ζωή μας ατομικά, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς .

Εδώ και ένα μήνα, στα συνεχή καλέσματα της διοίκησης του Σωματείου μας για επίσημη συνάντηση για να βρεθεί μια λύση στα αιτήματα των εργαζομένων, η εργοδοσία παίζει κρυφτό.

Οι εργαζόμενοι έχουν και άλλους τρόπους να επιβάλουν τις ανάγκες τους!!!

Οργανωνόμαστε στο ταξικό μας σωματείο και διεκδικούμε τώρα:

Υπογραφή Συλλογικής- Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας:

–8ωρο/ 5νθήμερο/40ωρο

-Βασικός μισθός στα 751 ευρώ/μήνα και από εκεί και πέρα να προστίθενται ότι επιπλέον επιδόματα δικαιούμαστε (πτυχία, τριετίες κτλ)

– Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Άμεσα να παρθούν μέτρα, με ευθύνη της εταιρίας, για την οικονομική στήριξη συναδέλφων που έχουν πεταχτεί έκτος παραγωγής λόγω ατυχημάτων εντός ή εκτός χώρου εργασίας. Εγγύηση ότι όταν θα είναι ικανοί για εργασία θα επιστρέψουν στην θέση τους.

Οργανώσου τώρα και εσύ στο Ταξικό σου Σωματείο

Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στην Selecta

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΗΛ: 6983269743-6976792505-6978199372.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά