728 x 90

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία στη γραμμή δρομολογίων τεσσάρων επιπλέον πλοίων, ισάριθμων ναυτιλιακών εταιρειών που μέχρι σήμερα δε σχετίζονται με τη ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας–Θάσου.Οι ναυτιλιακές εταιρείες που επί χρόνια δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πλήγμα,με την αύξηση του ανταγωνισμού και τα τέσσερα επιπλέον πλοία που θα προστεθούν στα δρομολόγια.Να υπενθυμίσουμε ότι στα δρομολόγια από Καβάλα προς Θάσο και το αντίστροφο εμπλέκονται συνολικά δώδεκα πλοία.

Συνεχίζουν το ίδιο βιολί οι ναυτιλιακές-Κανένα δρομολόγιο για πρίνο τον χειμώνα  2019-2020

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η σύνδεση κεραμωτής-Λιμένα αλλά και Καβάλας-Πρίνου για τους χειμερινούς μήνες καθώς,στους πινάκες των δηλώσεων τακτικής δρομολόγησης για το χρονικό διάστημα από 01/11/2019 έως και τις 06/05/2020 καμία από τις (4) ναυτιλιακές εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στις γραμμές που συνδέουν τη Θάσο με τον υπόλοιπο νομό δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψει για τη συγκεκριμένη γραμμή.

Ωστόσο, ούτε φέτος επετεύχθη ο συγκεκριμένος στόχος παρά το γεγονός ότι το υπουργείο επέβαλε την εκτέλεση δημόσιας υπηρεσίας.

Και παρά την ανάγκη για τουλάχιστον τέσσερα (4) δρομολόγια ημερησίως που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό εύρος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη μετακίνηση και εξυπηρέτηση των κατοίκων,Καβάλας, και Θάσου για ακόμα μια φορά η κραυγές τους πέφτουν στο κενό για μια γραμμή που έχει σχεδόν εξαλειφθεί τη χειμερινή περίοδο ενώ έχει υποβαθμιστεί την εαρινή.

Την Τρίτη 23-10-2018 στο Υπουργείο Ναυτιλίας σύσκεψη δεύτερη στην σειρά σχετική με το θέμα της πορθμειακής γραμμής Καβάλα- Πρίνου και μετά την αναβολή λήψης απόφασης από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Τεμπονέρα οπού εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες παρευρέθησαν και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων ναυτιλιακών εταιρειών που θα δρομολογήσουν πλοία τους στις τοπικές γραμμές στην επόμενη δρομολογιακή περίοδο από 1/11/2018 μέχρι 31/10/2019.

Πέραν από το μέγα θέμα της ανυπαρξίας κατάλληλων λιμενικών υποδομών στην Θάσο,στην Κεραμωτή και στον Πρίνο για την εξυπηρέτηση των 17 συνολικά πλοίων της νέας δρομολογιακής περιόδου,συζητήθηκε εκτενώς και η ανάγκη συνέχισης της εξυπηρέτησης της πορθμειακής γραμμής Πρίνου-Καβάλας,όπου καμία εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για οικειοθελή δρομολόγηση πλοίου κατά την νέα δρομολογιακή περίοδο .

Ο κ. Τεμπονέρας ανακοίνωσε στους εκπρόσωπους των εταιρειών ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας, κάνοντας χρήση διατάξεων του νόμου, θα εξασφαλίσει την συνέχιση της εξυπηρέτησης της γραμμής αφού αυτό αποτελεί γενική απαίτηση των κατοίκων του νησιού.Αυτό θα γίνει με επιβολή δημόσιας υπηρεσίας σε όλες τις πλοιοκτήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή Θάσου-Κεραμωτής , ώστε αυτές υποχρεωτικά να διαθέσουν κατάλληλο πλοίο τους και για τα δρομολόγια στην γραμμή Πρίνου-Καβάλας κάτι το οποίο τελικά και δεν υλοποιήθηκε.

Οι τοπικές εταιρείες ΑΝΕΘ και κ. Μητσόπουλου αλλά και η εταιρεία του κ. Φιλιάγκου δήλωσαν ότι αν τους επιβληθεί δημόσια υπηρεσία θα ανταποκριθούν και θα δρομολογήσουν ένα από τα πλοία τους στην Γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Το μέτρο όμως θα πρέπει να ισχύσει καθ΄όλη την διάρκεια της νέας δρομολογιακής περιόδου και να επιβληθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες.

Αντίθετη ήταν η τοποθέτηση των πλοιοκτητών από την Σαλαμίνα που το καλοκαίρι του 2019 θα δρομολογήσουν ,τέσσερα νέα πλοία μόνο στην γραμμή Κεραμωτής–Θάσου και μόνο κατά την θερινή περίοδο του 2019. Αμφισβήτησαν το δικαίωμα του Υπουργείου να επιβάλει την παραπάνω ρύθμιση για λόγους δημοσίου συμφέροντος και απείλησαν ότι αν υπάρξει επιβολή θα προσβάλουν και θα ακυρώσουν την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δικαιολόγησαν την θέση τους λέγοντας ότι δεν διαθέτουν κατάλληλο πλοίο για την γραμμή Πρίνου-Καβάλας και δεν προλαβαίνουν να το αποκτήσουν πριν την έναρξη της νέας δρομολογιακής περιόδου.

Το μόνο σίγουρο στο θρίλερ στο οποίο θα γίνουμε όλοι θεατές μετά την ανάρτηση των δηλώσεων τακτικής δρομολόγησης τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι πολύ σοβαρά,παραμένουν αναπάντητα και πολλαπλασιάζονται καθημερινά εις βάρος τον κάτοικων του νησιού.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά