728 x 90

Συνεχείς παρεμβάσεις στη Δ.Ε. Ελευθερών

Συνεχείς παρεμβάσεις στη Δ.Ε. Ελευθερών

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Σε αγώνα δρόμου, με στόχο να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για τη φετινή τουριστική περίοδο, έχει επιδοθεί ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Πριονίδης, ο οποίος μαζί με το προσωπικό του Δήμου, προβαίνουν σε παρεμβάσεις σε καίρια σημεία της Δ.Ε. Ελευθερών, βελτιώνοντας παράλληλα τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής τους.

Με δηλώσεις του, ο κ. Πριονίδης εκτιμά ότι από τον Μάιο και μετά κι εφόσον έχει βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα, θ’ αρχίσει σιγά σιγά η τουριστική κίνηση στην Δ.Ε. Ελευθερών, γι’ αυτό κι υπογραμμίζει ότι μέχρι το τέλος Απριλίου η περιοχή θα πρέπει να είναι πανέτοιμη σε όλα τα επίπεδα, ώστε να υποδεχθεί τους επισκέπτες, Έλληνες, αλλά και ξένους, υπό τους όρους φυσικά που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

”Βασικός μας στόχος μας είναι να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος. Ωστόσο είμαστε ρεαλιστές κι επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας την τελευταία χρονιά, ευελπιστώ η φετινή τουριστική περίοδος να μην είναι, τουλάχιστον, χειρότερη από την περσινή. Από την πλευρά μας είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τις παραλίες μας πανέτοιμες και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε προβεί σε εργασίες καθαρισμού στις παραλίες Βρασίδα, Πύργου, Παραλίας Ελαιοχωρίου και Σαρακήνας. Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις παρεμβάσεις, διότι αν επαληθευτούν τα όσα λέγονται για άνοιγμα του Τουρισμού από τον Μάιο, δεν θα προλαβαίνουμε”, επισημαίνει ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών.  

Παράλληλα όμως με τις προετοιμασίες στις ακτές της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών γίνεται και ο καθαρισμός στις παρκίδες της παραλιακής Εγνατίας. Το πρωί της Τρίτης (9/3) το προσωπικό του Δήμου Παγγαίου βρισκόταν σε αυτήν του  Αγίου Χριστοφόρου, στην παραλία Μυρτοφύτου. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πριονίδης, από τις παρκίδες των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου και του Αγίου Χριστόφορου γέμισε στην κυριολεξία ένα φορτηγό με σακούλες σκουπιδιών. Ο κ. Πριονίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό του Δήμου Παγγαίου, δηλώνοντας: ”Δίνουν πραγματικά τον καλύτερο εαυτό τους σε καθημερινή βάση. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, το έργο μας φαίνεται, καθώς οι πολίτες είναι οι καλύτεροι κριτές και μας επιβραβεύουν γι’ αυτό”.

Εκτός όμως από το παραλιακό μέτωπο, μεγάλο βάρος πέφτει και στο εσωτερικό των Δημοτικών Διαμερισμάτων της Δ.Ε. Ελευθερών. Πρόσφατα, σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο Πριονίδη, καθαρίστηκαν και έγινε ευπρεπισμός στα νεκροταφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων, κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια, με το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό.

”Αυτήν την περίοδο δίνουμε και μια άλλη μάχη, αυτή με τα μπάζα και τα κλαδιά που είναι η εποχή τους τώρα. Είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση να τα προλάβουμε όλα, καθώς ναι μεν κάποιοι πολίτες έχουν φιλότιμο και ευσυνειδησία να τηλεφωνούν στον Δήμο, να πληρώνουν το σχετικό παράβολο για να τα παίρνουμε, αλλά δυστυχώς υπάρχει η μεγάλη πληγή με κάποιους άλλους που τα βγάζουν βράδυ και τα πετάνε όπου βρουν. Κι αυτά όμως τα μαζεύουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να γίνονται βουνά. Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου να καλούν τον Δήμο Παγγαίου, ώστε να μην εναποθέτουν ανεξέλεγκτα τα μπάζα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα όπου βρουν. Είναι μια άσχημη εικόνα που πρέπει να πάψει να υπάρχει πλέον στην περιοχή μας”, αναφέρει ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν πρόκειται να εκτελεστούν έργα ασφαλτόστρωσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ελευθερών, ο κ. Πριονίδης απαντά: ”Περιμένουμε το μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης που έχει εγκριθεί και το έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης κι αφορά κυρίως τη Νέα Πέραμο και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της ΚΟΡΕΛΚΟ, αλλά φυσικά και αρκετά άλλα σημεία, πολύπαθα χρόνια τώρα, δίνοντας πραγματικά ανάσα στους κατοίκους”.

Σε σχέση με την αγροτική οδοποιία, καθώς η Δ.Ε. Ελευθερών έχει πολλά χιλιόμετρα αγροτικού οδικού δικτύου, λόγω της αμπελοκαλλιέργειας, ο κ. Πριονίδης σημειώνει: ”Αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα δυο γκρέιντερ θα αρχίσουν παρεμβάσεις όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου. Θα πέσει χώμα όπου χρειαστεί κι αλλού θα αποκατασταθούν τα σημεία μόνο με το γκρέιντερ. Μέχρι τέλος Απριλίου πρέπει να έχουμε περάσει από όλους τους αγροτικούς δρόμους της Δ.Ε. Ελευθερών για να μπορούν οι αγρότες μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στα χωράφια τους”.

Σημαντικές είναι και οι αποκαταστάσεις στον ηλεκτροφωτισμό, καθώς καθημερινά γίνονται αλλαγές λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων, αφού όπως επισημαίνει ο κ. Πριονίδης, υπάρχει σε κάποια σημεία φυσιολογική φθορά των σωμάτων. Σε σχέση με τον Κόμβο Ελαιοχωρίου, όπου ένα νευραλγικό σημείο του (πάνω στον Κόμβο) παραμένει σκοτεινό, ο κ. Πριονίδης αναφέρει ότι ”είναι θέμα της Π.Ε. Καβάλας. Μίλησα με τον αρμόδιο της Π.Ε.Κ. και μου υποσχέθηκαν ότι θα αποκατασταθεί το ζήτημα όπως έγινε και στον κόμβο της Νέας Ηρακλείτσας όπου έγινε αποκατάσταση φθορών”.

Αναφορικά με τον τομέα της Καθαριότητας, ο αντιδήμαρχος τονίζει: ”Σε αυτήν την φάση με τα σκουπίδια είμαστε ήσυχα, προλαβαίνουμε τα πάντα, δεν υπάρχουν γκρίνιες. Έχουμε πολύ προσωπικό στην Καθαριότητα, καθώς μεριμνήσαμε νωρίς ως διοίκηση. Από εκεί και μετά έχουμε προμηθευτεί νέα απορριμματοφόρα που ρίχνονται στην μάχη και νομίζω θα τα πάμε καλά ακόμη κι αν αυξηθούν οι απαιτήσεις”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα παραμείνουν οι ελαστικοί οριοδείκτες (κολωνάκια) στον κεντρικό δρόμο της Νέας Περάμου, ο Χρήστος Πριονίδης απαντά: ”Τα κολωνάκια στην Νέα Πέραμο φυσικά και θα παραμείνουν και θα επεκταθούν από το ξενοδοχείο και μετά μέχρι και το ”Γεφυράκι”. Αυτό έχει ως στόχο όταν φεύγει ο επισκέπτης από τους Αμμολόφους το καλοκαίρι να μη δημιουργείται μποτιλιάρισμα, αλλά να υπάρχει συνεχής ροή της κυκλοφορίας. Φυσικά όπου υπάρχουν φθαρμένα κολωνάκια θα αντικατασταθούν”. 

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά