728 x 90

Συναντήσεις και επαφές του δημάρχου Νέστου

Συναντήσεις και επαφές του δημάρχου Νέστου

Ημερίδα ενημέρωσης για τη γεωθερμία,  σημαντικές οι εξελίξεις για το έργο

τσομπανοπουλοσ

1

Η
μερίδα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΚ ”ΔΗΜΗΤΡΑ” ( πρώην ΚΕΓΕ) προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τους τρόπους σύνδεσης με το έργο : ”Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού”. Ο δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιστορική αναδρομή του έργου ενώ  δεν παρέλειψε να συγχαρεί και την προηγούμενη διοίκηση καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους μ’ αυτό  μέχρι σήμερα . Στο έργο αναφέρθηκε ο ανάδοχος- εργολάβος του κ. Δόντης ενώ  ο διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας καθώς και ο κ. Χρυσοχοϊδης , υπάλληλος υπηρεσίας Υδάτων  αναφέρθηκαν στα τεχνικά- οικονομικά ζητήματα του έργου . Αυτό αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στην εβδομαδιαία «ανασκόπηση» που δημοσιεύει το γραφείο τύπου  του δημάρχου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Ημερίδα ενημέρωσης για τη γεωθερμία από το Δήμο Νέστου-  σημαντικές οι εξελίξεις για το έργο

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΚ ”ΔΗΜΗΤΡΑ” ( πρώην ΚΕΓΕ) ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τους τρόπους σύνδεσης με το έργο : ”Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού”. Στην εκδήλωση παρέστη απευθύνοντας χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με όλα τα μέλη της δημοτικής του ομάδας, χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη στην εκδήλωση και  ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος ενώ παρέστησαν ακόμη και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας κ. Γρανάς , οι πρόεδροι του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου , ο διευθυντής της  ΕΑΣ Καβάλας , ο αντιδήμαρχος της Ηράκλειας Ημαθίας , εκπρόσωποι των συσκευαστηρίων του Δήμου μας, ο πρόεδρος των αγροτών μας κ. Πασσαλίδης, γεωπόνοι  καθώς και πολλοί αγρότες του Ερατεινού οι οποίοι κατέχουν εκτάσεις που γειτνιάζουν με τις δύο γεωτρήσεις του έργου της Γεωθερμίας και κλήθηκαν προσωπικά από το Δήμο για την ημερίδα. Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιστορική αναδρομή του έργου ενώ  δεν παρέλειψε να συγχαρεί και την προηγούμενη διοίκηση καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους μ’ αυτό  μέχρι σήμερα . Απορίας άξιο κατέστη το γεγονός της απουσίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής παρά του ότι δέχτηκαν πρόσκληση από τον δήμαρχο προσωπικά  την ημέρα που πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο (καταγεγραμμένο στα πρακτικά του συμβουλίου). Στο έργο αναφέρθηκε ο ανάδοχος- εργολάβος του κ. Δόντης ενώ  ο διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας καθώς και ο κ. Χρυσοχοϊδης , υπάλληλος υπηρεσίας Υδάτων  αναφέρθηκαν στα τεχνικά- οικονομικά ζητήματα του έργου . Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων ενώ οι απαντήσεις και οι διευκρινήσεις  που δόθηκαν από τους ομιλητές ικανοποίησαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το έργο. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μέρα της ημερίδας ήταν η τελευταία μέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά από ένα μήνα σχεδόν που κοινοποιήθηκε προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνεται ακόμη πως πέρα από τους 2-3 ενδιαφερόμενους που κατέθεσαν αιτήσεις για θερμοκήπια δεν υπήρξε άλλος κι αυτό όπως σχολιάστηκε από το σύνολο των παρισταμένων είναι αποτέλεσμα των  δύσκολων οικονομικά συγκυριών που διανύουμε  ταλανίζοντας τους αγρότες ιδιαίτερα και όχι μόνο. Ωστόσο όμως δόθηκε το πράσινο φως στη διοίκηση να  προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικής πρότασης από γερμανικό οίκο που ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το γεωθερμικό πεδίο κατασκευάζοντας  θερμοκήπιο λουλουδιών.  Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους αγρότες της  περιοχής πως αν στο μέλλον υπάρξει ενδιαφέρον από αυτούς για να συνδεθούν με το έργο θα καλυφθεί μέσα από νέα πρόταση που θα υποβληθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για νέες γεωτρήσεις. Ας σταματήσουν λοιπόν οι Κασσάνδρες  να ανησυχούν…

 

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Συνάντηση δημάρχου με τη διοίκηση του ”Νέστου”

Με τη διοίκηση της ομάδας του ”Νέστου ” συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νέστου για να συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου αλλά και  την ομάδα .

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Στον  Ν.Ξεριά ο δήμαρχος Νέστου για το αρδευτικό

Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Ν.Ξεριά  με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό με το αρδευτικό. Στη συνέλευση εκτός από τους κατοίκους του χωριού παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου και πολλοί δημοτικοί του σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τόνισε πως υπάρχει ασυδοσία ως προς τη χρήση του νερού με αποτέλεσμα να λειτουργούν τα 3 αντλιοστάσια του Δήμου όλο το χρόνο ενώ θα έπρεπε να σταματάει η λειτουργία τους τους χειμερινούς  μήνες, επιβαρύνοντας έτσι το Δήμο κατά 20.000€ περίπου ετησίως . Ύστερα από διάλογο και τοποθετήσεις μεταξύ των κατοίκων αποφασίσθηκε ομόφωνα η διακοπή των 2 αντλιοστασίων τους χειμερινούς μήνες και η τοποθέτηση ρολογιών ( χρονοδιακοπτών) για τους θερινούς  προκειμένου να σταματήσει η άσκοπη χρήση του νερού.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα στερεά απόβλητα με την παρουσία του δημάρχου Νέστου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη στην Κομοτηνή με τη παρουσία του Γ.Γ. Στερεών αποβλήτων κ. Καπετάνιο και πολλών δημάρχων μεταξύ αυτών και του Δημάρχου Νέστου. Στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στο νέο ΠΕΣΔΑ, στην λειτουργία των ΧΑΔΑ, ΚΔΑΥ, ΧΥΤΥ και στα επικείμενα πρόστιμα  που θα επιβληθούν εάν δε τηρηθούν οι προβλεπόμενες ημερομηνίες.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στο Δήμο Νέστου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ετελέσθη  η δοξολογία της 25ης Μαρτίου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Χρυσούπολη. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι στρατού και αστυνομίας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και  σύντομη  μαθητική παρέλαση με τα τμήματα μόνο των σημαιοφόρων λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών . Η απόφαση  να πραγματοποιηθεί τελικά η παρέλαση πάρθηκε ύστερα από συνεννόηση της δημοτικής αρχής με τους διευθυντές των σχολείων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ο Δήμαρχος Νέστου με συνεργάτες του παρακολούθησαν την χοροθεατρική παράσταση ”Μάνα μου Ελλάς” που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοχωρίου στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Άμεση αποκατάσταση της βλάβης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΝ – ο  δήμαρχος Νέστου στο Δύσβατο για την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των σφαγιασθέντων

Σημαντική βλάβη υπέστη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στο ύψος της διασταύρωσης  και μάλιστα σ’ ένα πολύ δύσκολο και δύσβατο σημείο το βράδυ του Σαββάτου. Χάρη όμως στην άμεση παρέμβαση του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΝ που αψήφησε τις μέρες αργίας και υπερβαίνοντας τον εαυτό τους κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες ν’ αποκατασταθεί το γρηγορότερο δυνατόν΄. Έτσι τις πρωινές ώρες της Κυριακής η βλάβη αποκαταστάθηκε και ομαλοποιήθηκε η υδροδότηση της πόλης. Από πολύ νωρίς το πρωί οι: πρόεδρος ,  αντιπρόεδρος και διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κύριοι Γαβριηλίδης Νίκος , Τουμπεκτσής Δημήτρης και Κάλφας Κώστας βρίσκονταν στο σημείο της βλάβης και συντόνιζαν τις εργασίες. Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης παρέστη στις εργασίες ώστε να ενημερωθεί για την πορεία τους  εκφράζοντας τις ευχαριστίες του  στη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ και ιδιαίτερα στο τεχνικό προσωπικό για την άμεση παρέμβασή τους και τη γρήγορη αποκατάσταση της σημαντικής βλάβης που υπέστη ο αγωγός.

Σε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των σφαγιασθέντων το ’44 από τους Βουλγάρους  στο Δύσβατο παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα. Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο ενώ λίγο αργότερα συμμετείχαν στην δεξίωση που οργάνωσαν οι συγγενείς των θυμάτων στο Δημοτικό σχολείο του χωριού.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά