728 x 90

Συναντήσεις και επαφές του δημάρχου Νέστου

Συναντήσεις και επαφές του δημάρχου Νέστου

Συναντήσεις και επαφές του δημάρχου Νέστου

τσομπανοπουλοσ

1

Σ
την Αθήνα ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης για μια σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων για το Δήμο του. Έτσι συμμετείχε στην επιτροπή παιδείας της ΚΕΔΕ. Μοναδικό θέμα της επιτροπής ήταν η συνέχιση λειτουργίας των κέντρων δια βίου μάθησης. Ο δήμαρχος Νέστου παρέστη και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στην εβδομαδιαία «ανασκόπηση» που δημοσιεύει το γραφείο τύπου του δημάρχου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης για μια σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων για το Δήμο του. Έτσι συμμετείχε στην επιτροπή παιδείας της ΚΕΔΕ , καθώς ο ίδιος είναι μέλος της, και μεταξύ άλλων και ο Γ.Γ. του Υπουργείου παιδείας κ. Παπαγεωργίου . Μοναδικό θέμα της επιτροπής ήταν η συνέχιση λειτουργίας των κέντρων δια βίου μάθησης , ένα πρόγραμμα για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον συμμετοχής. Η παρούσα διοίκηση κατάφερε να το εντάξει και να προλάβει την 3η του φάση δημιουργώντας δύο τμήματα που ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και με μεγάλη συμμετοχή από τους συμπολίτες μας. Ο Δήμος εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να μπει και στον επόμενο κύκλο που όπως του διαβεβαιώθηκε θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Δεύτερη μέρα της παραμονής του στην Αθήνα και ο Δήμαρχος Νέστου επισκέπτεται το Γ.Γ. Δημόσιας περιουσίας κ. Μαντζάκο όπου συζήτησαν το θέμα του κεντρικού αναψυκτηρίου της Κεραμωτής ”Παραλία” καθώς και αυτό της παραχώρησης του κτηρίου που στεγαζόταν το ειρηνοδικείο Χρυσούπολης. Κατόπιν επισκέφθηκε την ΕΤΑΔ ( Εταιρία Δημοσίων Ακινήτων) και συγκεκριμένα τον πρόεδρό της κ. Τερζάκη για να συζητήσουν τη διαδικασία εκμίσθωσης των άλλων αναψυκτηρίων Κεραμωτής.

Επιστρέφοντας το βράδυ στην Χρυσούπολη ο Δήμαρχος δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα που τον καλούσε επειγόντως να παραστεί στην έκτακτη σύσκεψη των δημάρχων του νομού , του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου και του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ώστε να συζητήσουν το θέμα της έλευσης των προσφύγων στην Καβάλα και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών ενώ με τη λήξη δόθηκε στα Μ.Μ.Ε κοινό δελτίο τύπου προς ενημέρωση.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στα πλαίσια της β΄φάσης της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε μαθητές του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου Κεραμωτής καθώς και του Δημοτικού σχολείου Αγιάσματος παρουσία του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ

Τον απολογισμό της διοίκησής του με τη μέθοδο του power point έκανε προς τα Μ.Μ.Ε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου . Η παρουσίαση κινήθηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος περιλάμβανε τα συνεχιζόμενα έργα του ΕΣΠΑ , ο δεύτερος τις νέες προτάσεις ΕΣΠΑ 2014-2020 που υποβλήθηκαν τόσο από το Δήμο όσο κι από τη ΔΕΥΑΝ και ο τρίτος όλες τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη διοίκησή του. Στην αίθουσα παρίσταντο όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί του σύμβουλοι καθώς και όλοι οι σύμβουλοι που ήταν υποψήφιοι μαζί του, όλοι οι στενοί του συνεργάτες και όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Στην αίθουσα παρέστησαν και πολλοί συνδημότες που πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση. Τις επόμενες μέρες από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου και την ιστοσελίδα θα κυκλοφορήσει βίντεο με τη παρουσίαση αυτή ενώ θα δοθεί και στον τύπο όλος ο απολογισμός επιγραμματικά ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι πολίτες του Δήμου. Με τη λήξη του απολογισμού ο Δήμαρχος παρέθεσε στους δημοσιογράφους λιτή δεξίωση ώστε να τους ευχαριστήσει για την παρουσία τους και την συνεργασία όλους αυτούς τους μήνες.

 

ΝΙΚΗ ΜΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος μετέβη στο γήπεδο της Καβάλας ”Ανθή Καραγιάννη” προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό αγώνα για το κύπελλο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΕΣΤΟΣ με σκορ ύστερα από παράταση 2-3 στέφοντας έτσι κυπελλούχο ομάδα την ομάδα του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Παπαθεοδώρου Κ., Αργυράκη Μ., Σαββαϊδη Λ. είχε την χαρά και την τιμή να δώσει το κύπελλο και τα μετάλλια στην ομάδα μας για δεύτερη συνεχή χρονιά συγχαίροντας όλους μαζί και τον κάθε παίχτη ξεχωριστά καθώς και τη διοίκηση της ομάδας για τη μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια που αισθάνθηκαν όλοι οι δημότες παρακολουθώντας τον αγώνα.

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η τουριστική επιτροπή του Δήμου με επικεφαλή τον αντιδήμαρχο τουριστικής προβολής κ. Χατζηγερακούδη Γιάννη αναχώρησε για την τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία παίρνοντας μαζί τους υλικό έντυπο και οπτικοακουστικό καθώς και προϊόντα τοπικά ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας σε μια ”αγορά” που δείχνει τελευταία έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας κατά τους θερινούς μήνες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή για το ”περίπτερο” του Δήμου Νέστου κάτι που επιβεβαιώνει την επιτυχία της αποστολής.

 

ΚΟΜΒΟΣ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Σε πείσμα ορισμένων κακεντρεχών που δεν ήθελαν την ολοκλήρωση του έργου του κόμβου των σφαγείων και προς μεγάλη τους απογοήτευση που ως Κασσάνδρες διαψεύστηκαν , έπεσε η πρώτη άσφαλτος , ολοκληρώθηκε ο φωτισμός και δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος αποτρέποντας πιθανά ατυχήματα λόγω επικινδυνότητας του σημείου και μη επαρκούς φωτισμού και βάζοντας τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των πολιτών . Ο Δήμος όλο το διάστημα έκρουε το κώδωνα του κινδύνου στον εργολάβο για τη σοβαρότητα των κινδύνων. Απομένει πια για να ολοκληρωθεί ένα μέρος από την πλευρά του Προαστίου μέχρι την 31η Μαρτίου και μια στρώση ασφάλτου ακόμη σε όλο τον κόμβο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ

Την ετήσια γενική συνέλευσή του πραγματοποίησε το ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου στο δημοτικό αμφιθέατρο της Ν.Καρυάς. Στη συνέλευση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Νέστου όπου κατά τον χαιρετισμό του τοποθετήθηκε ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΤΟΕΒ. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη ενώ παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου πραγματοποιήθηκε πολύωρη έκτακτη σύσκεψη με θέμα την πρόσφατη έλευση των προσφύγων στην Καβάλα και τους τρόπους αντιμετώπισης και συντονισμού της κατάστασης. Συμμετείχαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Παυλίδης Γ., ο αντιπεριφερειάρχης, όλοι οι δήμαρχοι και οι βουλευτές του νομού καθώς και ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος. Ο Δήμαρχος Νέστου δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση τόσου του ιδίου όσο και της διοίκησης απέναντι στο μείζον αυτό θέμα πλην όμως ανέφερε πως ο Δήμος Νέστου δε διαθέτει κτιριακές υποδομές κατάλληλες για φιλοξενία.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Συνοδευόμενος ο Δήμαρχος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου Κ.,κ. Αργυράκη Μ. και κ.Σαββαϊδη Λ. παρέστησαν στον ετήσιο χορό του συλλόγου κυνηγών του Δήμου . Ο Δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για τον εθελοντισμό τους στην πυροπροστασία της περιοχής ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες , εξήρε την αγάπη και την ευαισθησία τους για το περιβάλλον ενώ τους ζήτησε να συνδράμουν στο μείζον θέμα των αδέσποτων με προτάσεις που θα συζητήσουν από κοντά στο γραφείο του.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
ΑΙΘΟΥΣΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΛΕΚΤΟ

Στην κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Διαλεκτού παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατα ανακαινισμένη από το Δήμο αίθουσα ψυχαγωγίας και κοινωνικών εκδηλώσεων. Η μοναδική αίθουσα που έχουν οι κάτοικοι στο χωριό τους για να συνευρίσκονται παραδόθηκε πρόσφατα από το Δήμο που με παρεμβάσεις ύψους 10.000 € δημιουργήθηκε ένας πολύ όμορφος και ζεστός χώρος. Η διοίκηση του συλλόγου καθώς και οι κάτοικοι του χωριού ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Νέστου για την δυνατότητα που έχουν πια να περνούν ευχάριστες ώρες με τους συγχωριανούς τους.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά