728 x 90

Συναντήσεις και επαφές δημάρχου Νέστου

Συναντήσεις και επαφές δημάρχου Νέστου

Ταλανίζει το Δήμο το θέμα του Δημοτικού σχολείου της Γραβούνας

tsommpanopoulos2016736

1

Τ
ον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Παυλίδη συνάντησε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος όπου τον ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου της Γεωθερμίας καθώς και το μείζον θέμα που ταλανίζει το Δήμο και αφορά το Δημοτικό σχολείο της Γραβούνας. Παράλληλα ο κ. Τσομπανόπουλος συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις. Αυτά αναφέρονται μεταξύ πολλών άλλων στην εβδομαδιαία «ανασκόπηση» που δημοσιεύει το γραφείο τύπου  του δημάρχου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου με θέμα τη θρησκευτική και τουριστική ανάδειξη της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου στην περιοχή μας. Στη σύσκεψη παρέστησαν ο κ. Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα, ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος , υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Νέστου στο γραφείο του με τα μέλη της Α/θμιας Σχολικής επιτροπής , τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων Γραβούνας , Πέρνης, Ζαρκαδιάς και Γέροντα, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Γραβούνας, τον διευθυντή του σχολείου και το νομικό κ. Δημητριάδη Μανώλη προκειμένου  να ενημερωθούν και να συζητήσουν τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν ώστε να ”απαντήσουν” στην εκ νέου μήνυση που κατατέθηκε από το δημότη κ. Μουμτζή , κάτοικο Πέρνης, για το γνωστό θέμα του σχολείου της Γραβούνας. Σύσσωμοι όλοι οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν τις ενέργειες παραπληροφόρησης του εν λόγω δημότη έχοντας υπόψη τους την μελέτη του Πολυτεχνείου Ξάνθης την οποία ο Δήμος ανέθεσε με υψηλό κόστος. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή δεν απαιτείται κένωση του σχολείου ενώ ο Δήμαρχος πληροφόρησε στους παρισταμένους ότι γίνονται ενέργειες με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να ανεγερθούν τρεις νέες αίθουσες στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Σύσκεψη πολιτικής προστασίας πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στην αίθουσα ”Νικόλαος Μάρτης” της περιφέρειας με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών . Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αργυράκης Μιχάλης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜΘ

Τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Παυλίδη συνάντησε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος όπου τον ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου της Γεωθερμίας καθώς και το μείζον θέμα που ταλανίζει το Δήμο και αφορά το Δημοτικό σχολείο της Γραβούνας. Υπήρξε θερμή υποστήριξη και για τα δύο ζητήματα από την πλευρά του κ. Παυλίδη και διαβεβαίωσε το Δήμαρχο πως θα σταθεί αρωγός στο Δήμο. Ακολούθησε Δ.Σ. της ΠΕΔ ΑΜΘ με τη συμμετοχή του Δημάρχου με θέματα προς συζήτηση τον απολογισμό της ΠΕΔ για το 2015  καθώς και τις δράσεις για το 2016. Δοθείσης της ευκαιρίας της παρουσίας των Δημάρχων των Δήμων των οποίων διέρχεται ο αγωγός ΤΑΠ, ο πρόεδρος τους ζήτησε να υποβάλλουν προτάσεις για έργα στην περιοχή τους . Υπενθυμίζουμε πως από το δικό μας Δήμο διέρχονται περίπου 24 χλμ. του αγωγού και τα αντισταθμιστικά που θα λάβει ο Δήμος φτάνουν στο ύψος των 600.000 €.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε ο Δήμαρχος διένειμε στους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης όπως είχε υποσχεθεί ένα κατάλογο με τις προτάσεις για έργα στο νέο ΕΣΠΑ  2014-2020 . Αναφέρθηκε στο έργο της Γεωθερμίας και τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα για το συγκεκριμένο έργο καθώς και για το θέμα της μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την Κεραμωτή , την παράδσοση του κτηρίου που στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο στο Δήμο, τη μήνυση προς το Δήμο για το Δημοτικό σχολείο της Γραβούνας. Αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και στους δικαιούχους που φτάνουν τους 650, στον απολογισμό των εκδηλώσεων του Let’s do it , στην επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τον διοικητή του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενταχθεί ο Δήμος Νέστου στο πρόγραμμα χαλαζοπροστασίας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα θέματα ημερησίας διάταξης παρουσιάστηκαν επτά προτάσεις που υποβλήθηκαν για ένταξη έργων στο πρόγραμμα INTEREC ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  καθώς και διακρατικά προγράμματα.  Εγκρίθηκε η διοργάνωση για πρώτη χρονιά της γιορτής μυδιών και σαρδέλας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Μαϊου στην Κεραμωτή.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ

Με τους υδρονομείς του Δήμου συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου εν όψη της νέας περιόδου παρουσιάζοντάς τους τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο για την άρδευση κ. Καϊντατζόπουλο Χαράλαμπο ενώ συζήτησαν από κοινού τρόπους προκειμένου να διευκολύνουν τους αγρότες και να αποφευχθούν τα περσινά προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ- ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε υπό την επιστασία του αντιδημάρχου κ. Σαββαϊδη Λάζαρου η εκταφή των οστών των νεκρών του πρώην κοιμητηρίων Χρυσούπολης και η απομάκρυνση υλικών. Ακολούθησε καθαρισμός και διαμόρφωση του χώρου. Αποτελούσε πάγιο αίτημα εδώ και χρόνια των δημοτών και μεγάλο στοίχημα για το Δήμο η ολοκλήρωση του έργου. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια προκειμένου να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες και κινήσεις για τη διαδικασία αυτή πάντα με τον απόλυτο σεβασμό  προς την ιερότητα του χώρου και τους συγγενείς των νεκρών. Σύντομα ο χώρος θα μετατραπεί σ’ ένα καλαίσθητο πάρκο που θα αρμόζει στο συγκεκριμένο χώρο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Στον Άγιο Παντελεήμονα εκκλησιάστηκε ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Παπαθεοδώρου Κώστα και κ. Αργυράκη Μιχάλη για την εορτή του Λαζάρου .  Με το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε συζήτηση με τον ιερέα και την εκκλησιαστική επιτροπή για θέματα που αφορούν τον ναό.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Στη λειτουργία για την Κυριακή των Βαϊων στο ναό του Αγίου Δημητρίου παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Χατουτσίδου και κ. Βαλσαμίδη . Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.  Λίγο αργότερα παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία για τη μητέρα του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γ. με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο που συλλυπήθηκαν τον πρόεδρο για τη μεγάλη απώλεια. Αντί στεφάνου η δημοτική αρχή διέθεσε τα χρήματα στο τραπέζι της αγάπης.

Αργότερα ο Δήμαρχος Νέστου παρέστη στην εκδήλωση του Πολιτιστικού κέντρου της Πέρνης όπου πραγματοποιήθηκε ονοματοδοσία μιας αίθουσας του κέντρου σε ”Γιαννούλα Ζέρβα” της ηρωίδας μάνας που θυσιάστηκε για τη ζωή των παιδιών της. Η απόφαση αυτή πάρθηκε  από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου στις 20/4 ύστερα από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου και του τοπικού συμβουλίου της Πέρνης. Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Τσομπανόπουλου ενώ παρέστησαν πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου , δημοτικοί σύμβουλοι , ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας κ. Γκράνας Γ. ενώ συγκίνησε με το ποίημά της η φιλόλογος κ. Ξανθοπούλου Παρασκευή.  Ακολούθησαν τα  αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα της σπουδαίας μάνας.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά