Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να θαφτούν στη χωµατερή, στη διάρκεια των πρώτων 7 µηνών εφαρµογής της δράσης «Save the Food», που υλοποιεί η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία µε δεκάδες οργανώσεις αρωγής (ΜΚΟ, κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια εκκλησιών, συλλογικότητες κ.ά.). Πρόκειται για τρόφιµα που διακινούνται µέσω της Αγοράς, αλλά για διάφορους λόγους θεωρούνται ως µη εµπορεύσιµα.

Αλλα έχουν µικρό μέγεθος σε σχέση µε αυτό που προτιµούν οι καταναλωτές, άλλα είναι µη εµφανίσιµα και κάποια µπαίνουν στο περιθώριο γιατί ο έµπορος θέλει να ξεσκαρτάρει αναµένοντας τις νέες προµήθειες άλλωστε το 30% της παγκόσµιας αγροτικής παραγωγής καταλήγει στα σκουπίδια και στις χωµατερές, µε τον Οργανισµό να θέτει ως στόχο της παγκόσµιας καµπάνιας του τον περιορισµό της απώλειας κατά το ήµισυ ως το 2030. Ολα αυτά συµβαίνουν την ώρα που 1 δισεκατοµµύριο άνθρωποι υποσιτίζονται και άλλοι τόσοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες.

.

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*