728 x 90

‘’ΣΚΕΥΟΣ ΚΕΝΟΝ’’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Νέα Εποχή”

‘’ΣΚΕΥΟΣ ΚΕΝΟΝ’’      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “Νέα Εποχή”

ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ:

…λειτουργεί τον δήμο σαν οικογενειακή επιχείρηση.

ΤΙΚ – ΤΑΚ , ΤΙΚ – ΤΑΚ, Ο Χρόνος κυλάει.!

Στο κατώφλι του σωτήριου έτους 2017 πλέον, και δυστυχώς οι πρώτες μέρες του έφεραν πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά την εικόνα της παρακμάζουσας οικονομίας μας, καθιστώντας απόλυτα σαφές το αβέβαιο μέλλον μας, ακόμη και στους πλέον αισιόδοξους. Αποτέλεσμα και προϊόν μιας γενιάς που έζησε σε μια συνεχώς βελτιούμενη κατάσταση από την μεταπολίτευση και μετά, συμμετέχοντας ενεργά στην σπατάλη όσων μας κληροδότησαν οι προηγούμενοι, αυτοί που έζησαν στα παραγωγικά τους χρόνια την προσφυγιά, την μετανάστευση και την ανέχεια. Στα διλήμματα που μας έθεταν για άμεσες λύσεις με δανεικά ή στο δόγμα, ‘’ότι τίποτε δεν χαρίζεται αλλά αποκτάται με κόπο και προσπάθεια’’ των παλαιοτέρων κυριαρχούσε πάντα ο νέο-μοντερνισμός και ο ψευδοπροοδευτισμός που οι δημαγωγοί φρόντιζαν να παρουσιάζουν ως μοναδική λύση, η αυθεντία του νεοέλληνα που κοροϊδεύει τους κουτόφραγκους, αυτούς που εκλιπαρούμε σήμερα για να μην οδηγηθούμε σε πτώχευση. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, την δυσκολία του οποίου αντιλαμβάνονται οι πάντες, θα περίμενε κανείς την λειτουργία της δημοτικής αρχής και του δήμου μας σοβαρή και σε κάθε περίπτωση έτοιμη, με σχέδιο και πλάνο, να παρεμβαίνει κοινωνικά, και να προγραμματίζει οικονομικά, στοχεύοντας στην δημιουργία οικονομικού μικροκλίματος, επωφελή για τον τόπο μας, καθώς την προικίσαμε με έτοιμες υποδομές και έργα καινοτόμα και πρωτοποριακά όπως αυτό της γεωθερμίας για να το πράξει. Αντίθετα σε δυόμιση χρόνια κατάφεραν να απογοητεύσουν και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές τους. Η Γεωθερμική ενέργεια που προορίζονταν για να αναδείξει τα οικονομικά οφέλη της στους αγρότες της περιοχής στο δίκτυο που καλύπτει 1500 στρ. και οι γεωτρήσεις με τους θερμικούς σταθμούς που κατασκευάστηκαν για αυτό, στοχεύοντας να αναδείξουν την ανάγκη να ενταχθούν και τα υπόλοιπα 14 χιλ στρέμματα σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να προκηρύξουν επιδοτούμενα προγράμματα για τους αγρότες που θα το τολμούσαν αφού προηγουμένως θα είχαν ενεργοποιήσει την σύμβαση με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που τους κληροδοτήσαμε ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το είδος και την απόδοση διαφόρων καλλιεργειών. Αντί αυτού με μεθοδευμένες συνοπτικές και προσχηματικές ενέργειες, δόθηκε η χρήση των υποδομών του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, της οποίας το καταστατικό και ιδιαίτερα το μετοχολόγιο αρνούνται να δώσουν στην δημοσιότητα(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;) και με απόλυτο θράσος μιλούν για 70 θέσεις εργασίας όταν στέρησαν από τον τόπο μας την προοπτική για 7000 θέσεις εργασίας στην λογική της πλήρους ανάπτυξης του σχεδίου μας για εκμετάλλευση όλου του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου.
Στις κοινωνικές δομές και ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των δημοτών μας που έχουν άμεση ανάγκη σε βοήθεια, πορεύτηκαν με ‘’ψίχουλα’’, μοιράζοντας ελάχιστα και με την μιζέρια που τους διακρίνει, το ονόμασαν ‘’νοικοκύρεμα’’ κατάφεραν να μετατρέψουν το ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ που δίναμε και οι δικαιούχοι χρειαζόταν βοήθεια για την μεταφορά του, σε ‘μπουκέτο στήριξης’, όσο για την παροχή θέρμανσης και παροχής καυσόξυλων και πετρελαίου ούτε λόγος. Αφού απέκλεισαν τους δικαιούχους στήριξης του Ευρωπαϊκού προγράμματος από την λίστα δικαιούχων του δήμου( προφανώς έκριναν ότι τους φτάνουν και τους περισσεύουν το μισό κιλό κασέρι και το ένα κιλό ρύζι)μοίρασαν από ένα κιλό κρέας και τρία κιλά πατάτες με δύο πακέτα μακαρόνια και λίγα όσπρια στους υπόλοιπους τυχερούς. Θέλοντας προφανώς να εορτάσουν την απόλυτη αποτυχία της’’ νύχτας των αγγέλων’’ όπου οι μόνοι συνεπείς ήταν τα μέλη των συλλόγων που βρέθηκαν πίσω από τους πάγκους, σε απελπιστικά άδειους δρόμους περιμένοντας τους Δημότες, οι οποίοι δεν έδειξαν την δέουσα αναγνώριση στις’’ καλλίτερες εορταστικές εκδηλώσεις τις τελευταίας δεκαετίας’’, όπως διατυμπανίζουν αλλά προτίμησαν τα καφέ γυρνώντας την πλάτη στον ψευδοπροοδευτισμό των δήθεν. Ξέχασαν βέβαια πως ότι λειτούργησαν το βρήκαν έτοιμο, τρενάκι, καρουζέλ, μικρό τρενάκι, ξυλόσπιτα, φωτεινό διάκοσμο, και τα μόνα που κατασκεύασαν ήταν τα πλακάζ και οι ζωγραφιές των αγγέλων και θα έπρεπε να είναι ποιο εγκρατείς στις δηλώσεις τους για να πείσουν έστω και λίγους. Πώς να τους πιστέψουν άλλωστε, όταν λίγο πριν, το 2013 στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ελευθερία του τόπου μας (θέλοντας να δικαιολογήσουν την αποχή τους) έλεγαν ότι απέχουν γιατί βραβεύουμε τον κάθε πικραμένο. Είναι βέβαια λίγο διαφορετικό από το να επαινείς τον συγγενή σου για τις πολιτισμικές του ανησυχίες και δράσεις, αλλά άκρως ανησυχητικό όταν είσαι ο μόνος που νομίζει ότι αποτελεί αυθεντία στο είδος που ασχολείται. Ετσί θέλοντας λοιπόν να διασκεδάσουν την πλήξη τους και τον λαό του δήμου βεβαίως έστησαν και βιντεοσκόπησαν πληρωμένο με τα χρήματα των δημοτών χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν καλώντας συγγενείς και φίλους όταν λίγες μέρες πριν με τα συνήθη δελτία τύπου στα πλαίσια του κενού πολιτικού περιεχομένου αλλά πλούσιου σε υπαινιγμούς και συκοφαντίες ‘’γράφω και μαθαίνω’’ εξοστράκιζε τους έχοντες εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο διάθεσης των 60.000€ που ψήφισε το σώμα του Δ.Σ. από τους προϋπολογισμούς δήμου και ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.
Δυστυχώς για τους δημότες του Νέστου οι επιλογές και αποφάσεις της διοίκησης έχουν μονοδιάστατη στόχευση καθώς η πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του αντί των ανεπίλυτων τοπικών ζητημάτων που συσσωρεύονται δυόμιση χρόνια τώρα και ταλαιπωρούν τους δημότες, είναι να ασχολούνται : πώς να μηδενίσουν ή να απαξιώσουν τα έργα μας , πώς να δικαιολογήσουν τα συκοφαντικά και φανταστικά σενάρια για δήθεν ατασθαλίες- καταχρήσεις της διοίκησής μας, πως να δικαιολογήσουν ότι δεν μας έβαλαν ακόμη στην φυλακή, πως δήθεν ελέγχουν και οσονούπω θα δικαιωθούν για την κάθε λάσπη και κακοήθεια που ξεστόμιζαν με πολύ ελαφράδα. Τιμητική έχει το Ψέμα και η παραποίηση γεγονότων που τους ενοχλούν αφάνταστα, στο προσκήνιο αντί συγγνώμης ετερόχρονες δηλώσεις και ψευδοαπειλές στην προσπάθεια να πείσουν τι; Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΑΘΩΟΣ που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα δεν αλλάζει όσο και αν προσπαθεί να ανασκευάσει με την βοήθεια συνεργατών και ‘’φίλων’’.
Παρακολουθούμε με την δέουσα προσοχή, την μέρα με την ημέρα, φθίνουσα πορεία της πλέον ανίκανης, αλαζονικής και αδιάφορης διοίκησης από ιδρύσεως του Δήμου, να παραπαίει μεταξύ του πραγματικού, που είναι τα ανεπίλυτα προβλήματα και του φανταστικού, που την οδηγούν οι εμμονές και ιδεοληψίες του λειτουργούντα ως μονοκράτορα επικεφαλή της καθώς και την κουστωδία αυλικών και παρατρεχάμενων που στο σύνολο τους παρουσιάζουν την εικόνα μιας ομάδας περαστικών που βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο μας. Kατανοούμε τον προβληματισμό και τις ανησυχίες όλο και περισσοτέρων συμπολιτών μας για το μέλλον, καθώς είναι πλέον εμφανές ότι κατάφεραν ο Δήμος μας από ‘’Σκεύος Εκλογής’’ να γίνει ‘’Σκεύος κενό ‘’.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και ο χρόνος που τρέχει μετρά αντίστροφα για να έρθει η μέρα που θα απαλλαγεί ο τόπος από αυτούς που με υπέρμετρη αλαζονεία θεωρούν ότι η διοίκηση μπορεί να παραχωρεί δικαιώματα σε συγγενείς και εξωθεσμικούς παρακάμπτοντας εκλεγμένους Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων και να λειτουργεί τον δήμο σαν οικογενειακή επιχείρηση. ΤΙΚ – ΤΑΚ , ΤΙΚ – ΤΑΚ, Ο Χρόνος κυλάει.!

Νέα σε εικόνες

Ελλάδα