728 x 90

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Δ.Σ. Παγγαίου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Δ.Σ. Παγγαίου

Δεν έλειψαν και πάλι οι χαρακτηρισμοί και οι αντεγκλήσεις

Γράφει ο Αχιλλέας Χ. Καραγκιοζόπουλος

ds_paggaiou

1

Μ
ια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κατά την διάρκεια της οποίας δεν έλειψαν, για άλλη μια φορά, οι χαρακτηρισμοί, οι αντεγκλήσεις και οι κοκορομαχίες, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Ελευθερούπολη.

Την αφορμή για να ανάψουν τα αίματα, έδωσαν οι «καταγγελίες» του κ. Ξουλόγη μέσω facebook για τοιχίο στην Κάρυανη, αλλά και όσα είχαν διαδραματιστεί στη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου, σχετικά με την έγκριση του πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου επέκτασης δικτύου ύδρευσης στον Πλατανότοπο. Το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Στέργιος Μαρμίδης και ο πολιτικός μηχανικός, Οδυσσέας Παπαδόπουλος, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα και ότι όσα αναφέρθηκαν θίγουν την υπόληψη των υπαλλήλων, ότι δηλαδή υπήρξαν παρατυπίες στην παραλαβή του έργου.

Βάσει του υπομνήματος, διαφάνηκε ότι είχε πραγματοποιηθεί έργο για εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης στον Πλατανότοπο, χωρίς συμβάσεις, που περατώθηκε τον Ιούλιο του 2009 (σ.σ. δήμαρχος Πιερέων ήταν τότε ο κ. Ξουλόγης), ενώ η επέκταση του δικτύου ύδρευσης ολοκληρώθηκε το 2012, όμως άφηνε εκτός μια περιοχή από τα φυτώρια έως το γήπεδο του χωριού, με αποτέλεσμα το δίκτυο σε εκείνο το κομμάτι να παραμένει ανενεργό, παρά τις οχλήσεις του προέδρου της τοπικής κοινότητας, κ. Τεπελή.

Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος Παγγαίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ξουλόγης δεν είχε την πολιτική ανδρεία να σας υπερασπιστεί (σ.σ. απευθυνόμενος στους υπαλλήλους). Εσείς κ. Ξουλόγη κάντε καταγγελίες από το facebook κι εγώ θα έρχομαι να σας τα λέω face to face».

Ο κ. Ξουλόγης δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο την αντιπολιτευτική του κριτική και αναφέρθηκε στο θέμα των Αμμολόφων, σημειώνοντας ότι οι κόποι ετών από τη δική του διοίκηση πήγαν στράφι στο θέμα της δημοπρασίας των αναψυκτηρίων στους Αμμολόφους. «Η ΕΤΑΔ θα βγάλει την δημοπρασία των Αμμολόφων. Ο Δήμος Παγγαίου λόγω ολιγωρίας δεν θα πάρει τίποτε», είπε ο πρώην δήμαρχος.

 

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Μπόνος με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο είπε «αντί να επιδίδεστε σε κορώνες, ο ρόλος του δημάρχου θα πρέπει να είναι συναινετικός. Να αναλάβετε το ρόλο σας και να υπηρετήσετε τους δημότες σας».

Ο κ. Μπόνος έθιξε και το θέμα των Λουτρών Ελευθερών. Υπενθύμισε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση υπήρξε η διαβεβαίωση του αντιπροέδρου της «Εργοανάπτυξη», Χρήστου Γάκη, ότι ο επενδυτής θα έφερνε ένα master plan μέχρι τα τέλη Μαρτίου. «Η επένδυση πρέπει να αρχίσει και να τελειώσει. Δυστυχώς ο Δήμος μας βυθίζεται στην ανέχεια, δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη», τόνισε με έμφαση.

Στην κουβέντα παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πριονίδης, τονίζοντας πως «αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εχθρός της επιχειρηματικότητας, μου θυμίζει εποχές κοχλόζ. Από τον Απρίλη του 2012 υπογράφηκε η σύμβαση και φτάσαμε στο 2016. Έβγαιναν κάτι «ΣΥΡΙΖάκια», δημόσιοι υπάλληλοι και μιλούσαν για το πως θα πρέπει να γίνει η επένδυση», είπε αγανακτισμένος ο κ. Πριονίδης και κατέληξε ότι η μοναδική ευθύνη του επενδυτή είναι ότι δεν μερίμνησε για φύλαξη ώστε να μη γίνεται πλιάτσικο στον χώρο. «Δεν ανέχομαι ο δημόσιος πλούτος να ξεπουληθεί. Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου για τον Δήμο μας. Νε διεκδικήσουμε τα Λουτρά Ελευθερών», απάντησε με τη σειρά του ο Τάσος Ορφανίδης, από την παράταξη του κ. Μπόνου.

 

Οι αντιπαραθέσεις δεν σταμάτησαν εδώ, μια και ο κ. Ξουλόγης αντιπαρατέθηκε και με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Χάρη Παπαδόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο κ. Ξουλόγης έχει επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία στις καταγγελίες, συμπληρώνοντας πως εφόσον συνεχίσει να σπέρνει ψευδείς ειδήσεις και δήθεν καταγγελίες, που θίγουν τον ίδιο και τους υπαλλήλους της επιχείρησης, θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμο δικαίωμα. «Κατέβα από το άλογο, μην απορείς γιατί σε λέω Χαρούλη, θα πλένεις το στόμα σου, όταν μιλάς για μένα», απάντησε ο πρώην δήμαρχος. Ο κ. Ξουλόγης ζήτησε ακόμη να υπάρξει ξεκάθαρη πρόταση για τα Λουτρά Ελευθερών με τοποθετήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Αν δεν λήξει η υπόθεση με τον ιδιώτη επενδυτή, εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε. Όλες οι ιαματικές πηγές έχουν παραχωρηθεί στον ιδιώτη», απάντησε ο Φίλιππος Αναστασιάδης, ενώ απευθυνόμενος για ακόμη μια φορά προς τον κ. Ξουλόγη, τόνισε: «Να είστε σίγουροι ότι όταν τελειώσει η θητεία μας, ο δήμος Παγγαίου θα είναι πολύ ψηλά. Κάνουμε συνετή και χρηστή διοίκηση».

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καλλινικίδης αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα Τενάγη Φιλίππων και στην περιβόητη γέφυρα Παλαιοχωρίου και ζήτησε την διοργάνωση σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αποφύγουν περσινές εικόνες με πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Τέλος ενημέρωσε το σώμα για τα παράπονα που ακούγονται από δημότες για το γυμναστήριο της Ελευθερούπολης το οποίο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αφού εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, υπογραμμίζοντας «θα πρέπει να δημιουργήσουμε σε άλλο χώρο κέντρο φιλοξενίας».

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μποσμπότης με αφορμή την απουσία δημοτικών συμβούλων από συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε από το προεδρείο να απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους να προσέρχονται στα συμβούλια, διαφορετικά είπε ότι πρέπει κάποτε να εφαρμοσθεί και ο κανονισμός.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά