728 x 90

Προς Νεοδημοκράτες

Προς Νεοδημοκράτες

eythimiadisΝεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

με νέα του επιστολή ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας –Θρά-κης κ. Κ. Αντωνιάδης οικειοποιείται με απίστευτη ευκολία κατηγορίες του καλού καγαθού για να παρουσιάσει «εκ βαθέων» τους λόγους για τους οποίους « θεώρησε ευθύνη και υποχρέωσή του να εκφράσει ιδέες και σκέψεις ,χωρίς διάθεση αποκαθήλωσης της μεγάλης ιστορίας του κόμματος της Ν.Δ., από τους κόλπους της οποίας ξεκίνησε την πολιτική του πορεία».

Παράλληλα αποδίδει σε μένα γνωστές κατηγορίες του κακού αλλά και βιολογικές αδυναμίες, όπως κακεντρέχεια, διανοητική αδυναμία κατανόησης του κοινωνικού παλμού και των εξελισσόμενων συνθηκών και γεγονότων, πρόσθετη αδυναμία να κάνω αυτοκριτική και να αναθεωρήσω παλαιολιθικές απόψεις, ενώ θεωρεί ότι κακώς ενο-χλήθηκα (εγώ ο εύθικτος!) από ένα γενικόλογο (;) πολιτικό κείμενο που δεν περιελάμβανε καμιά αναφορά στη ΝΟΔΕ Καβάλας και- το σπουδαιότερο και ακαταμά-χητο επιχείρημα…- ότι είμαι απομονωμένος κοινωνικά και πολιτικά ,επειδή χρησιμοποιώ γραφομηχανή (λέτε να το εννοεί πραγματικά ή μεταφορικά;), ενώ όλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας…

Αυτά για μένα τον άμοιρο, σε διάκριση με κείνον τον καλότυχο…

Επιπλέον με εγκαλεί ότι « ύψωσα τιμωρητικό χάρακα προς την παλάμη του».

Απαντώ συνοπτικώς:

1.Ως προς τον τιμωρητικό χάρακα:

Απόψεις διατυπωμένες με την αναγκαία αυστηρότητα δεν επιτρέπεται να θεωρούνται δείγμα βαρβαρότητας . Ας μιλήσουν γι΄ αυτό οι μαθητές μου στα σχολεία της Καβάλας.

  1. Καταστατικώς εκπροσωπώ στην Καβάλα την οργάνωση και τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ, και επομένως είμαι υποχρεωμένος και για την υπεράσπισή τους, πολλώ μάλλον όταν θεωρώ πως οι απόψεις που διατυπώνονται δεν ανταποκρίνονται στην κομματική πραγματικότητα.
  2. Το καταστατικό της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ισχύει από το το Θ΄Συνέδριο (28-30/6/2013) και υπήρξε προϊόν κομματικής διαβούλευσης, όπως και ο Κανονισμός Περιφερερειακής Ορ-γάνωσης , που εγκρίθηκε βάσει του Καταστατικού στις 11/10/2013. Αποτελεί κατά τη γνώμη μου πρόθεση αποκαθήλωσης η άποψη ότι όλα στο οργανόγραμμά της πρέπει να αλλάξουν, παρά το ότι με αυτό το οργανόγραμμα ως κομματικό εργαλείο προχωρούμε προς το Ι΄Συνέδριο.
  3. Η άποψή ότι « σήμερα όπως λειτουργούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές είναι κουφάρια…» δεν αφορά το σχήμα της ΝΟΔΕ Καβάλας, δηλαδή τη φράση. Αφορά ένα Σώμα 22 κομματικών στελεχών, 22 δηλαδή προσώπων τα οποία πλήττει βάναυσα και προς τα οποία – αν θέλει ας εξαιρέσει εμένα…- οφείλει μία συγγνώμη.

Εκπροσωπώντας όλα αυτά τα πρόσωπα ως Πρόεδρος- κατά την τάξη των συλλογικών οργάνων- αντέδρασα όπως η πρώτη μου επιστολή δείχνει.

  1. Στη ΝΟΔΕ Καβάλας δε βρήκα γραφομηχανή… Γράφουμε –ας μην ανησυχεί ο κ. Αντωνιάδης περί τούτου- σε υπολογιστή με WINDOWS 10-και ο ίδιος αλήθεια;- οπότε-κατά τη λογική που εκφράζει ο κ. Αντωνιάδης μάλλον δεν απειλείται η ΝΟΔΕ από κινδύνους πολιτικής και κοινωνικής(;) απομόνωσης…
  2. Μας ενδιαφέρει κάθε υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΝΟΔΕ- και η δική του- που κατά τη δήλωσή του δεν υπάρχει.
  3. Κακώς η προηγούμενη δήλωση του κ. Αντωνιάδη συμπεριλαμβάνεται στην ίδια παρά-γραφο με την άποψή του ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει ανάγκη στήριξης ( κάτι για το οποίο διαφωνώ απολύτως!).

Τι εννοεί, όμως , ο κ. Αντωνιάδης;

Εννοεί ότι η δική του απόφαση για το όργανο της ΝΟΔΕ Καβάλας και η βασική αρχή ( ή μήπως βασική επιδίωξη;) του κ. Μητσοτάκη για σύνθεση και όχι αφαίρεση συνδέονται νοηματικά;. Τη συσχέτιση αυτή δεν την κατανοώ…

Αλλά και πάλι: Σύνθεση ποίων δεδομένων και αφαίρεση πάλι ποίων στοιχείων εννοεί να χρεώνει τον κ. Πρόεδρο ο κ. Αντωνιάδης;

ΗΘΙΚΟΝ ΠΟΡΙΣΜΑ

Ο κ. Αντωνιάδης όταν μιλά «μεταφέροντας» απόψεις του κ. Προέδρου πρέπει να- ή ας- είναι πολύ προσεκτικός.

Κ.Ε.ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά