728 x 90

Προχωράει η ανάπλαση του κέντρου της Ελευθερούπολης

Προχωράει η ανάπλαση του κέντρου της Ελευθερούπολης

ΧΡ. ΜΠΟΣΜΠΟΤΗΣ:  ”ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ”

Ακόμη πιο εντυπωσιακό και όμορφο αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα το κέντρο της Ελευθερούπολης, όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Φρίξου Παπαχρηστίδη και στην πιάτσα των ταξί. ”Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει τη μορφή του κέντρου της Ελευθερούπολης, μετά από πολλές δεκαετίες”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

”Ήδη ολοκληρώνεται το πρώτο τμήμα των εργασιών της ανάπλασης που αφορά τη λεωφόρο Φρίξου Παπαχρηστίδη, από το ύψος της Εθνικής Τράπεζας μέχρι και την πιάτσα των ταξί και την οδό Ιουστινιανού. Έχει γίνει η υπογειοποίηση του δικτύου της Δ.Ε.Η. και οι μεγάλες ξύλινες κολώνες αποτελούν πλέον παρελθόν. Βλέπει πλέον ο πολίτης και ο επισκέπτης της πόλης μας τον ουρανό κι όχι δεκάδες καλώδια πάνω από το κεφάλι του”, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο Μποσμπότη, έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση των πεζοδρομίων στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά και η όδευση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Ακόμη, σε κάθε διασταύρωση έχουν κατασκευαστεί ράμπες για όσους έχουν κινητικά προβλήματα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και νέοι ιστοί φωτισμού με λάμπες led, με αποτέλεσμα ο φωτισμός της λεωφόρου να είναι καταπληκτικός. ”Το μόνο που απομένει να τοποθετηθεί στο εν λόγω τμήμα είναι χαμηλά δέντρα για να αποκτήσουμε και πράσινο, καθώς ποτέ το κέντρο της πόλης μας δεν είχε πράσινο”, ανέφερε ο κ. Μποσμπότης. 

Ειδικότερα για τα πεζοδρόμια του τμήματος που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο αντιδήμαρχος Παγγαίου επισήμανε: ”Πρέπει να σημειωθεί ότι και τα δυο πεζοδρόμια έχουν πλέον το ίδιο πλάτος, ενώ πριν το ένα ήταν πιο φαρδύ από το άλλο. Με σεβασμό σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα και για την ασφάλειά τους αυξήσαμε το ένα πεζοδρόμιο, μειώνοντας βέβαια κατ’ αντιστοιχία το άλλο, καθώς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καμιά παρέμβαση επί της λεωφόρου Φρίξου Παπαχρηστίδη, αφού πρόκειται για δευτερεύουσα εθνική οδό που πρέπει να έχει 7,5 μέτρα πλάτος. Αφού λοιπόν δεν μπορούσε να πειραχτεί ο δρόμος, κάναμε παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, μειώνοντας το ένα κατά 80 εκατοστά και αυξάνοντας το άλλο, ώστε να έχουμε πλέον δυο όμοια πεζοδρόμια 2,5 μέτρων πλάτους μαζί με την όδευση για όσους έχουν προβλήματα όρασης”.

Όπως τόνισε ο κ. Μποσμπότης, αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα του συγκεκριμένου τμήματος, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει ένα ”κόσμημα” για την έδρα του Δήμου Παγγαίου. Να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος του έργου έχει περάσει πλέον στους κάθετους δρόμους με τη λεωφόρο Παπαχρηστίδη όπου κι εκεί θα τοποθετηθεί νέα πλακόστρωση κι όσα γίνονται στον κεντρικό δρόμο και στη συνέχεια οι παρεμβάσεις θα επεκταθούν πίσω στον δρόμο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά, όπου θα γίνουν παρτέρια και θα διαμορφωθεί ο χώρος του πάρκινγκ.

”Εκεί όμως που το έργο της ανάπλασης θα γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι στην πιάτσα των ταξί, όπου η μια πλευρά θα καταργηθεί εντελώς. Θα γίνει ένα υπερυψωμένο σημείο με δέντρα και νέο φωτισμό και τα ταξί θα μείνουν μόνο σε μια λωρίδα (κατεύθυνση προς Καβάλα) που θα τα διαχωρίζει κι από εκεί και πέρα θα λειτουργεί ο δρόμος όπως στο κομμάτι που ήδη ανακατασκευάστηκε με πλάτος 7,5 μέτρα. Από την επόμενη εβδομάδα πιθανόν να αρχίσει η χάραξη στην πιάτσα των ταξί. Επίσης κάποιοι μονόδρομοι θα αλλάξουν κατεύθυνση αναγκαστικά. Η Βενιζέλου που είναι μονόδρομος προς το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης θα αλλάξει φορά προς την πλατεία, ώστε τα ταξί κάνοντας μια γύρα από την Ιουστινιανού να μπορούν να βγουν στην ευθεία τους και να πάρουν τη σειρά τους”, ανέφερε ο κ. Μποσμπότης.

Σε ερώτηση για το αν η ανάπλαση του κέντρου της Ελευθερούπολης θα συνεχιστεί και στο κομμάτι από την πιάτσα των ταξί προς το δημαρχείο Παγγαίου, ο Χρήστος Μποσμπότης απάντησε: ”Έχει ήδη μελετηθεί κι έχει υποβληθεί πρόταση που περιμένουμε και την έγκρισή της, ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης” και πιστεύουμε ότι σύντομα θα την έχουμε. Θα φτάσουμε μέχρι το δημαρχείο, αλλάζοντας έτσι όλο το κέντρο της πόλης. Επίσης ανάπλαση θα γίνει και στον κυκλικό κόμβο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Πραγματικά πολύ σύντομα θα είναι αγνώριστο το κέντρο της Ελευθερούπολης. Να πω ακόμη ότι λόγω της πανδημίας και επειδή τα καταστήματα ήταν για μεγάλο διάστημα κλειστά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στην εκτέλεση των έργων. Ευχαριστούμε τους καταστηματάρχες για την υπομονή τους, γιατί είναι έργα που πραγματικά είναι χρονοβόρα και το τελικό αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει”.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά