728 x 90

Πετυχημένος ο ποδηλατικός γύρος Θάσου 2016

Πετυχημένος  ο ποδηλατικός γύρος Θάσου 2016

ποδηλατικοσ γυροσ θασου

1

O
ι διοργανωτές των TOUR OF THASSOS ROADBIKE & MOUNTAIN BIKE THASSOS CUP 2016 με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν ότι το Σάββατο στις 7/5/2016 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 8ος Ποδηλατικός Γύρος Θάσου “TOUR OF THASSOS”

Στον αγώνα συμμετείχαν 145 αθλητές, εκ των οποίων τερμάτισαν 132 εμπρόθεσμα. Ο αγώνας εκκίνησε στις 12.00 από το San Antonio Beach στον Ποτό και οι αθλητές ακολούθησαν την πορεία προς Λιμένα περνώντας από Λιμενάρια, Μαριές, Καλλιράχη, Σωτήρος, Πρίνο, Ραχώνι. Στο Λιμένα πραγματοποίησαν μια μικρή στάση για νερό και συνέχισαν προς Παναγία, Ποταμιά, Αστρίς και τερμάτισαν στην είσοδο στον Ποτό. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ρουμάνος PLESEA VALENTIN με χρόνο 3.48.51

Την Κυριακή 8/5/2016 πραγματοποιήθηκε ο 12ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας MOUNTAIN BIKE THASSOS CUP 2016

Στον αγώνα συμμετείχαν 78 αθλητές εκ των οποίων τερμάτισαν 66. Ο αγώνας εκκίνησε στις 09.00 από την Ακτή του Αγ. Αντωνίου και οι αθλητές ακολουθήσαν μια πορεία 58χλμ στον ορεινό όγκο της Θάσου, τερματίζοντας στο ίδιο σημείο στον Ποτό. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ρουμάνος DANIEL ROSIORU  με χρόνο 3.02.25.

Άξιο αναφοράς η νίκη του νεαρού Θάσιου Παπακωσταντίνου Κωσταντίνου της CYCLOTRON, από τον Πρίνο, στη κατηγορία 15-18 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Πέμπτη 5/5 ως την Κυριακή 8/5 στο San Antonio Beach, συνέρρευσαν πάνω από 500 ξένοι αθλητές και συνοδοί αλλά και πλήθος κόσμου, φίλοι της ποδηλασίας, οι οποίοι πέρασαν πολύ όμορφα στην Ακτή του Αγ. Αντωνίου, στην πολύ ωραία ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από την ομάδα Break Da Rules και όλους τους υπόλοιπους εθελοντές, σε ένα πραγματικά πολύ όμορφα στημένο και “ντυμένο” προωθητικά χώρο. Ο κόσμος χόρεψε, διασκέδασε, φωτογραφήθηκε και απόλαυσε τον καλό καιρό, ενώ αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός των οικογενειών και των νεαρών φίλων της ποδηλασίας.

Ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να είναι συγκριτικά μικρότερος από πέρυσι κυρίως λόγω των Εορτών του Πάσχα και των πολλών παράλληλων αγώνων, όμως η διοργάνωση είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει τον διπλασιασμό των χωρών προέλευσης των συμμετεχόντων, από 5 σε 10. Αυτό δηλώνει δύο πράγματα, πρώτο ότι υπάρχει μια κάμψη από μεριάς συμμετοχών, λογικό μιας και το Ποδηλατικό Διήμερο διοργανώνεται 12 συνεχή χρόνια από την άλλη όμως η παρουσία αθλητών για πρώτη φορά από χώρες όπως Νορβηγία, Τουρκία και Ουγγαρία δείχνουν την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει με την είσοδο νέων χωρών πέρα των Βαλκανίων. Το δεύτερο είναι αυτό ακριβώς ότι οι ντόπιοι φορείς και επαγγελματίες θα πρέπει να αντιληφθούν τα οφέλη της άμεσης διαφήμισης που δημιουργείται με αφορμή το αθλητικό αυτό γεγονός και να το στηρίξουν όσο καλύτερα μπορούν. Κυρίως στο επικοινωνιακό κομμάτι στο οποίο αυτή την στιγμή πιστεύουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, στις 16:00, σε ειδική εκδήλωση στο πολυχώρο San Antonio Beach

Οι αγώνες καλύφθηκαν σε high definition μορφή από το CENTER TV

Στιγμιότυπα αυτών μεταδόθηκαν στα κανάλια της NOVA

Προβλήθηκαν αφιερώματα σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές στα τηλεοπτικά δίκτυα ΕΡΤ, MEGA, ANT1, ΣΚΑΙ, στα αθλητικά ραδιόφωνα ΕΡΑΣΠΟΡ και radio metropolis στην αθλητική εφημερίδα metrosport στις αθλητικές ιστοσελίδες metrosport.gr και contra.gr

Οι διοργανωτές για ακόμη μια φορά θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή αυτών των αγώνων:

Μεγάλοι Χορηγοί
Ξενοδοχεία AEOLIS THASSOS PALACΕ – AERIA

Κύριοι Χορηγοί

Επιμελητήριο Καβάλας
COCA COLA 3E
Γλυκά ΣΟΥΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
Πολυχώρος SAN ANTONIO BEACH
Αρτοποιεία Αφοί ΓΚΟΥΜΑ

Επίσημοι Χορηγοί

Ξενοδοχείο ROYAL PARADISE
Ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΘ
Ναυτιλιακή εταιρία THASSOS FERRIES
GIOTA UNISEX POTOS
Ξενοδοχείο POTOS
Ξενοδοχείο Καμέλια
Ξενοδοχείο Σεμέλη
Ξενοδοχείο Χατζηανδρέου
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΈΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Βιομηχανία Γάλακτος ΠΑΓΓΑΙΟ Νίκος Μάρτος
Kατάστημα SONIK LAND
Ψυχολογικό Κέντρο Μαθησιακών Αναπτυξιακών Δυσκολιών «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»
STUDIOS LOTOS
STUDIOS SUZANNA
Πρατήριο Καυσίμων ΕΚΟ ΛΑΖΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Πρατήριο Καυσίμων BP ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
CASA DI PIZZA
Pizza IRENE
Ταβέρνα IRENE
Bike Center Chrysoupolis
Super Market Smile Γκαγκος
Hotel Louloudi
Φαρμακείο Λαβτζη Ελένη
Oικοδομικά υλικά Γιώργος Ρήγας
Studios Maria
Ενοικιάσεις μηχανών “Easy Riders”

Επίσης πολλές ευχαριστίες

Για την ασφαλή κάλυψη των αγώνων.
Την Αστυνομική διεύθυνση της Θάσου
Την Μοτολέσχη Θάσου (ΜΟ.ΛΕ.ΘΑ.)
Για την Υγειονομική κάλυψη
Το Κ.Υ. Πρίνου
Την Ιατρική Φροντίδα Θάσου (THASSOS MED)

Για την μουσική επένδυση
Break Da Rules (Δημήτρης, Βογιατζής, Γιώργος Καραγιάννης, Βασίλης Τζιάτας)

 

Τους φωτογράφους
Roelie Woellie
Βασίλη Τζιάτα (Break Da Rules team)
Καίδη Νίκο

Για την γραμματειακή υποστήριξη
Το ARTINWEB (Στεφανία Κυριώτη)

 

Για την φιλοξενία
SAN ANTONIO BEACH

Τέλος ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές, για την υποστήριξη. Πραγματικά η καρδιά της διοργάνωσης, όλα αυτά τα χρόνια. Ραντεβού στις 29-30 Απριλίου 2017.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά