728 x 90

Παραχωρείται το «Φίλιππος Β’»

Παραχωρείται το «Φίλιππος Β’»

Στην Καβάλα βρέθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρουσία των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου, της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, του προέδρου του ΟΛΚ Χρήστου Ηλιάδη, της αντιδημάρχου Ευαγγελίας Δρακονάκη, καθ

ώς και εκπροσώπων των τοπικών Λιμενικών Αρχών, υψηλόβαθμα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουλίου 2018 για να συζητήσουν για την παραχώρηση σε ιδιώτες και την αξιοποίηση του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β’».

Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ  κ. Άρης Ξενόφος κι αφού αρχικά εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική, τόνισε «η επίσκεψη μας σηματοδοτεί ουσιαστικά την αρχή της αξιοποίησης ενός σχεδιασμού για το λιμάνι της Καβάλας. Στο σχεδιασμό του Ταμείου δεν είναι η πώληση του λιμένα, αλλά η υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων και σε αυτήν την κατεύθυνση ερχόμαστε να ενημερωθούμε για τις προοπτικές, τις δραστηριότητες, τα αποτελέσματα, τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η διοίκηση του Ο.Λ.Κ. Να πω ότι τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έχει γίνει. Νομίζω ότι οι προοπτικές είναι μεγάλες και σε αυτή τη βάση θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύξουμε το λιμάνι».

Πρόσθεσε δε πως «Το λιμάνι δεν είναι ανεξάρτητο, αλλά θεωρούμε ότι είναι κομμάτι της πόλης, ένας ζωντανός οργανισμός. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι και λόγω του γεωστρατηγικού ρόλου του λιμανιού και της καλής δουλειάς που γίνεται από τη διοίκηση του Ταμείου, θα έχουμε έναν καλό διαγωνισμό. Ξεκινάμε τη διαδικασία αξιολόγησης. Έχουμε συμβληθεί με οικονομικούς και τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι θα ξεκινήσουν αμέσως μετά μια πιο λεπτομερή μελέτη για τα περιθώρια ανάπτυξης του κάθε λιμανιού και τις εξειδικευμένες δραστηριότητες, ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε κατά πόσο θα είναι μεμονωμένες οι δραστηριότητες, μια ή περισσότερες. Ελπίζω προς τα τέλη Σεπτεμβρίο

υ να έχουμε μια καλή εικόνα. Τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης έχουν μπει σε προτεραιότητα στον σχεδιασμό μας».

Ο κ. Ξενόφος αναφέρθηκε και στο θέμα της Εγνατίας Οδού, μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων, το οποίο δε συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη, καθώς «πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο κι αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της κοινωνίας να αφομοιώσει αλλαγές οι οποίες γίνονται, ενώ το Ταμείο καλείται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο το περιουσιακό στοιχείο το οποίο έχει πάρει υπό την εποπτεία του και σε αυτήν τη βάση κινούμαστε. Υπάρχει ένας σχεδιασμός από την πλευρά του φορέα διαχείρισης, που είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ, υπάρχουν συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν κάθετους και πλευρικούς άξονες και τον αριθμό των διοδίων που θα αναπτυχθούν και πρέπει να αναπτυχθούν. Ένας δρόμος για να συντηρηθεί πρέπει να έχει έσοδα. Το ΤΑΙΠΕΔ είχε προτείνει να κινούνται ελεύθερα άνεργοι και ΑμεΑ, αλλά από την άλλη για να μπορεί ο δρόμος αυτός να έχει ποιότητα και ασφάλεια πρέπει να υπάρχουν έσοδα και πόροι».

Σε ερώτηση για την ακτή της Καλ

αμίτσας κι αν τέθηκε το θέμα στη σύσκεψη, ο κ. Ξενόφος τόνισε ότι «Μου το έθιξε η κ. δήμαρχος, αλλά είναι από τα θέματα που συμφωνήσαμε να τα δούμε σχετικά σύντομα με μια επίσκεψη της ίδιας στο γραφείο μας και στην ΕΤΑΔ, για να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση προς την κατεύθυνση που θα ήταν η αρμόζουσα. Δεν είμαστε ενήμεροι για τα όσα έγιναν σχετικά με την απομάκρυνση του εξοπλισμού καταστημάτων από την ακτή, καθώς είναι κομμάτι το οποίο εντάσσεται στη διαχείριση της ΕΤΑΔ. Με μεγάλη μας χαρά, εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε και να δημιουργήσουμε γέφυρες, το κάνουμε».

 

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά