728 x 90

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ(!)

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ(!)

Oικονομική διαχείριση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΕΣΤΟΥ

tsompanopoulos_mixailidis_amperiadisΟ δήμαρχος  πρότεινε  να παραπεμφθεί η έκθεση του ορκωτού
στους οικονομικούς επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης,
Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη,  πρότεινε τον έλεγχο από τον εισαγγελέα.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο  κ. Αμπεριάδης αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα που τον  χαρακτηρίζει, προτιμάει τις ανακοινώσεις 15μελούς παρά την μάχη στο Δ.Σ.

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

Στο Δ.Σ της 21/6/2016 το πιο σημαντικό θέμα αποτέλεσε η συζήτηση επί της έκθεσης ελέγχου του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (Σ.Ο.Λ.) επί της οικονομικής διαχείρισης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΝΕΣΤΟΥ για την περίοδο 1/1/2014-31/12/2014. Μετά  από  απόφαση του  Δ.Σ 15/4/2015)

Στην έκθεση που κατατέθηκε, υπάρχουν 12 παρατηρήσεις που αφορούν παρατυπίες της Διοίκησης Μιχαηλίδη. Ο κ. Μιχαηλίδης μη δυνάμενος, να δώσει εξηγήσεις αμφισβήτησε την εγκυρότητα της έκθεσης, ζητώντας ( άκουσον-άκουσον) τα χρόνια εμπειρίας του παριστάμενου ελεγκτή στο Δ.Σ.

Για να πάρει την απάντηση από τον ίδιο, ότι έχει 28 χρόνια εμπειρίας σε ελέγχους Α.Ε. σε μια από τις καλύτερες ελεγκτικές εταιρείες. Έδειξε την έλλειψη σοβαρότητας που τον διακατέχει προσβάλλοντας τον ελεγκτή, όταν ο ίδιος στερούμενος κάθε εμπειρία και γνώση επί των θεμάτων υπέβαλε υπαγορευμένες ερωτήσεις  σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

Ο Δήμαρχος, αναγκάστηκε να αναφερθεί, λεπτομερώς στις παρατηρήσεις του ελεγκτή, δίνοντας επιπλέον εξηγήσεις στο σώμα. Αναφέρθηκε:

 • α)Στην προκαταβολή που δόθηκε σε συμπολίτισσά μας,  ύψους 19,000€ χωρίς ποτέ να εκδοθεί το αντίστοιχο τιμολόγιο και το λόγο που δόθηκε το συγκεκριμένο ποσό που απαιτείται μέχρι σήμερα.
 • β) Δόθηκε στον Α.Ο.Χ  ποσό 20.000€ χωρίς ποτέ μέχρι και σήμερα να υπάρχει το αντίστοιχο παραστατικό που δικαιολογεί την εν λόγω επιχορήγηση.
 • γ) Στις 31/12/2014 το υπόλοιπο των ανείσπρακτων ενοικίων ανέρχονταν στο ποσό των 408.000€. Αφορούσαν ενοίκια αναψυκτηρίου Παραδείσου, Θεάτρου Ζαρκαδιάς, Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, Πέρνης, Ταβέρνα Κεχροκάμπου κ.α που ενώ κάποιοι (οι περισσότεροι πολιτικοί του φίλοι και υποψήφιοι) εκμεταλλεύονταν τα παρακάτω ακίνητα, δεν πλήρωναν για χρόνια τις υποχρεώσεις τους. Μόλις αναλάβαμε την διοίκηση τους υποχρεώσαμε σε διακανονισμό των χρεών τους. Οι περισσότεροι από αυτούς, εγκατέλειψαν τα παραπάνω ακίνητα χωρίς να ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα.

δ)· Οι υποχρεώσεις στις 31/12/2014  ανέρχονταν σε προμηθευτές 243.000€ στην εφορία 73.660€, στο ΙΚΑ 32.880€ και σε διάφορους πιστωτές 48.155€ συνολικά (περίπου 400.000€) Με την ανάληψη της διοίκησης μας ρυθμίσαμε τα χρέη στην εφορία και πληρώνουμε κανονικά τις δόσεις μας.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ:

 «Ο  κ. Αμπεριάδης, θεωρεί ότι δε μπορεί να συμπλεύσει με το επίπεδο μου θεώρησε πιο σωστό, να τραπεί σε άτακτη φυγή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα που τον  χαρακτηρίζει. Οι μάχες δίνονται στην αίθουσα με επιχειρήματα και όχι με  ανακοινώσεις 15μελούς σε εφημερίδες, προκειμένου να δηλώσουμε την ύπαρξη μας.

Αν ο κ. Αμπεριάδης έχει συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσει στο Δ.Σ.  και όχι μέσω των στηλών των εφημερίδων για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.»

 

 • ε)Τον Αύγουστο του 2014 (τον τελευταίο μήνα της διοίκησης Μιχαηλίδη) κόπηκαν τιμολόγια ύψους 200.000€ περίπου αυξημένα κατά 660%(!!!) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013.
 • στ) Υπάρχουν τιμολόγια από εταιρεία μαρμάρων τα οποία εκδόθηκαν το 2014 για την πλατεία της Ν.Καρυάς τα οποία ακυρώθηκαν με πιστωτικά τιμολόγια διότι δεν πληρώθηκαν, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ της επιχείρησης. Επιπλέον, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου που ήταν υπεύθυνη δεν γνώριζε τίποτα.
 • ζ)Υπάρχουν υποχρεώσεις και τιμολόγια γεωπόνου της πόλης, χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και χωρίς συγκεκριμένο έργο προς τον Δήμο.
 • η) Εκδόθηκαν τιμολόγια από γνωστή τοπική επιχείρηση γεωργικών μηχανημάτων κι εργαλείων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2014, 2 μήνες πριν την αποχώρηση της διοίκησης Μιχαηλίδη ύψους 17.000€ ενώ στα πρακτικά η ανάθεση είναι με
 • μεταγενέστερη ημερομηνία 11/8/2014 για συντήρηση-τεχνική υποστήριξη ηλεκτρονικών συστημάτων (internet) κάτι που δεν συνάδει με το αντικείμενο της επιχείρησης προκείμενου να εξοφληθεί συμπολίτης που ασχολήθηκε υποτίθεται με το Internet  του Δήμου και δεν  δούλεψε γι’αυτό ποτέ.
 • θ) Υπάρχουν τιμολόγια που εκδόθηκαν τον Ιούλιο-Αύγουστο 2014 οικοδόμου από το Δροσερό Ξάνθης (όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι στον Δήμο μας) με εργασίες που δεν κατονομάζονται πουθενά και δεν προβλέπονται από την επιχείρηση.
 • ι) Υπάρχει τιμολόγιο στις 22/8/2014 επ’ ονόματι BANKA JANOS JOSZEF ύψους 19.500€, πάλι για τη βελτίωση ηλεκτρονικών συστημάτων (Internet)

ια)·  Ανάθεση στο ΚΤΕΛ εκδρομών Πολιτιστικών Συλλόγων χωρίς διευκρινίσεις και χωρίς αρμοδιότητες.

 • ιβ) Οφείλονται μισθοί ύψους 24.000€ στον  πρώην Διευθυντή της Αναπτυξιακής εταιρείας, ο οποίος δούλευε για χρόνια χωρίς να πληρώνεται και ποσό 6.831€ που δεν αναφέρει σε ποιόν το οφείλει η επιχείρηση.

ιγ)·  Συμπολίτης που εργαζόταν ως φύλακας φαίνεται ότι εισέπραξε με τίτλους κτήσης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014 5.000€ ανά μήνα ενώ το συμφωνητικό αναφέρει μόνο 5.000€ τα οποία ουδέποτε εισέπραξε ενώ φαίνεται ότι τα φορολογήθηκε. Υπάρχουν  βέβαια συμβάντα , όπου πολλοί συμπολίτες μας  καθημερινά ενοχλούν την επιχείρηση, προκειμένου να εισπράξουν τις απαιτήσεις από την επιχείρηση χωρίς όμως να υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά. Τους αναφέρουμε καθημερινά να κινηθούν δικαστικά. Όλα τα παραπάνω τα οποία, με λεπτομέρειες αναφέρθηκαν από τον Δήμαρχο, υπάρχουν καταγεγραμμένα στην έκθεση ελέγχου του ορκωτού λογιστή αλλά και στα βιβλία της επιχείρησης τα οποία τηρούνται από λογιστή της πόλης ο οποίος ήταν και παρέμεινε ο ίδιος. Μάλιστα αμφισβητήθηκε κι αυτός από τον κ. Μιχαηλίδη για μη σωστή ενημέρωση και τήρηση-φύλαξη των αποδεικτικών στοιχείων.

Η Διοίκησή μας πρότεινε και ψήφισε κατά πλειοψηφία να παραπεμφθεί η έκθεση του ορκωτού στους οικονομικούς επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να αποφανθούν για τα περαιτέρω. Η παράταξη του κ. Μιχαηλίδη, μέσα από ένα παραλήρημα εκνευρισμού, άστοχων εισηγήσεων πρότεινε τον έλεγχο από τον εισαγγελέα.
Ο δε επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης ο οποίος, θεωρεί ότι δε μπορεί να συμπλεύσει με το επίπεδο του Δ.Σ. θεώρησε πιο σωστό, να τραπεί σε άτακτη φυγή πριν ακόμη αρχίσει το Δ.Σ με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα που τον χαρακτηρίζει. Οι μάχες δίνονται στην αίθουσα με επιχειρήματα και όχι με ανακοινώσεις 15μελούς σε εφημερίδες, προκειμένου να δηλώσουμε την ύπαρξη μας.

Αν ο κ. Αμπεριάδης έχει συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσει στο Δ.Σ. και όχι μέσω των στηλών των εφημερίδων για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Το δελτίο αυτό αποτελεί ανάγκη για ενημέρωση των συμπολιτών μας διότι οι κύριοι της αποχωρίσασας διοίκησης το 2014 θέλουν να ξεχαστούν πολύ γρήγορα τα έργα κι οι ημέρες τους.

                                                                                  Από το γραφείο τύπου

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά