728 x 90

Μακάριος Λαζαρίδης: «Τα σχολεία λειτουργούν με ασφάλεια»

Μακάριος Λαζαρίδης: «Τα σχολεία λειτουργούν με ασφάλεια»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΙΧΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κ. Αλέκο Ιωσηφίδη και Απόστολο Βαγενά, αντίστοιχα, είχε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία εξαιτίας της πανδημίας, οι δύο Διευθυντές ενημέρωσαν τον κ. Λαζαρίδη για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νομού, καθώς και τα νέαδεδομένα με τα οποία αυτά λειτουργούν. Η γενική εικόνα, όπως τον διαβεβαίωσαν, είναι καλή, τα κενά σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό και τα όποια εναπομείναντα προβλήματα αντιμετωπίζονται. 

Από την πλευρά του, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία και την προσπάθεια που γίνεται σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου η υγειονομική κρίση να μην επηρεάσει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επεσήμανε δε πως, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζουν πιστά τις συστάσεις της Επιτροπής των ειδικών επιστημόνων, που θέλουν τα σχολεία ανοιχτά.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως εξήγησε, είναι μικρής πιθανότητας η μετάδοση του ιού μεταξύ των παιδιών, αλλά και από παιδί σε ενήλικα. Κατά συνέπεια, ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, οι εκπαιδευτικές μονάδες δεν αποτελούν, με τα τωρινά δεδομένα, σημεία με αυξημένη δυναμική διασποράς του ιού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαζαρίδης παρέθεσε επίσημα στοιχεία, αποδομώντας τις ανυπόστατες κατηγορίες του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα οποία, στα δημόσια σχολεία τα τμήματα με αριθμό μαθητών 26-30 είναι μόλις το 3% του συνόλου των τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε δε στις έγκαιρες πρωτοβουλίες του Υπουργείου προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίοι διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι, κατά το φετινό σχολικό έτος, διορίστηκαν 4.485 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ενώ  αφού εξασφαλίστηκαν επιπλέον πιστώσεις 318.000.000 ευρώ, προσελήφθησαν 32.291 αναπληρωτές, έναντι 24.505 πέρυσι και 19.524 το 2018.

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. 

Ο κ. Λαζαρίδης είχε συνομιλίες με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ταξίαρχο Ιωάννη Καραμανλή, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη και το προσωπικό της Διεύθυνσης, που ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους στην πατρίδα και φυσικά στην τοπική κοινωνία της Καβάλας.

Κατά την εκτενή ενημέρωση που είχε για την κατάσταση και τις συνθήκες λειτουργίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, επιβεβαιώθηκε η έμπρακτη στήριξη αυτής από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τόσο με την ενίσχυση σε προσωπικό, με 8 νέες οργανικές θέσεις, όσο και σε υλικοτεχνικό υλικό, με 6 νέα οχήματα που ήδη δόθηκαν προς χρήση, κατόπιν και προσωπικών πρωτοβουλιών του κ. Λαζαρίδη τον περασμένο Ιανουάριο. 

Για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές, υπογράμμισε ο Βουλευτής, σε εξέλιξη βρίσκεται μια σειρά δράσεων σε όλη τη χώρα, όπως η ενίσχυση των δυνάμεων άμεσης επέμβασης (Ομάδα ΔΡΑΣΗ και Ομάδα ΔΙΑΣ) με 1.500 ένστολους, η περαιτέρω αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, η βελτίωση της τροχαίας αστυνόμευσης με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους, η ενίσχυση της συνοριοφυλακής και του σωφρονιστικού προσωπικού, καθώς και η αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με χαρά, τέλος, ο κ. Λαζαρίδης είδε εγκατεστημένο στην Αστυνομική Διεύθυνση τον απινιδωτή, ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί πριν από λίγες μέρες, ύστερα από σημαντική ιδιωτική πρωτοβουλία στην οποία είχε συνδράμει και ο ίδιος.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά