728 x 90

Καταδίκη της καταγγελίας Ξουλόγη για τους διμηνίτες από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Καταδίκη της καταγγελίας Ξουλόγη για τους διμηνίτες από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Δήλωση Φίλιππου Αναστασιάδη περί καταγγελίας Ξουλόγη

1

Μ
οναδικό θέμα της έκτακτης αυτής συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση του σώματος για μια σειρά εγγράφων που απέστειλε το ΑΣΕΠ στον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη και με τα οποία ζητούνται εξηγήσεις για τις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας που έγιναν τόσο επί των ημερών της διοίκησής του όσο και επί της θητείας του τέως δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη. Συγκεκριμένα, στην διάρκεια της έκτακτης αυτής συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για την  έκθεση Επιθεωρητή – Συμβούλου ΑΣΕΠ κ. Μποροδήμου, μετά από αναφορά – καταγγελία του κ. Ξουλόγη Βασιλείου του Γεωργίου,και τα έγγραφα ΑΣΕΠ με αριθμό 824/17.01.2017 και 825/17.01.2017 (αποτέλεσμα της αναφοράς- καταγγελίας του κ. Ξουλόγη) σύμφωνα με τα οποία ζητούνται εξηγήσεις από τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ξουλόγη και τους Δημοτικούς Συμβούλους περιόδου 2011 – 2014 καθώς και από τον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους περιόδου 2014 – 2019 για την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας.

Ο λόγος φυσικά είναι  η καταγγελία στην οποία προχώρησε τον Απρίλιο του 2016 ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης περί παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας -με το σκεπτικό ότι δεν κάλυπταν έκτακτες ανάγκες αλλά πάγιες, διαρκείς και προγραμματισμένες- και την απάντηση του ΑΣΕΠ με την οποία γίνεται αποδεκτή η καταγγελία Ξουλόγη και, επιπλέον, προτείνεται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνηγόρησαν στην πρόσληψη των εν λόγω εργαζόμενων να καταβάλλουν τους μισθούς που δόθηκαν σε αυτούς.

Η συνεδρίαση -στην οποία έδωσαν το παρόν πολλοί εργαζόμενοι που δούλεψαν με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο κ. Ξουλόγης- άρχισε με τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη να ενημερώνει το σώμα για την καταγγελία του κ. Ξουλόγη -η οποία έγινε στις 25 Απριλίου του 2016, με αφορμή την πρόσληψη υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου- και την απάντηση του ΑΣΕΠ, η οποία στην ουσία κατηγορεί τους δημοτικούς υπαλλήλους για παράβαση καθήκοντος. Εν συνεχεία ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «όλες αυτές οι προσλήψεις επικυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, ενώ οι πληρωμές των υπαλλήλων επικυρώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητάς τους»  και σημείωσε ότι «εμείς είχαμε προγραμματισμό για προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις πεντάμηνης και οκτάμηνης διάρκειας, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αλλά η σχετική έγκριση δόθηκε μόλις στις αρχές Ιουνίου.» Ακολούθως χαρακτήρισε απαξιωτική την συμπεριφορά Ξουλόγη και έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας ότι «είναι άσχημο να μιλάτε για μικρούς ανθρώπους κ. Ξουλόγη όταν εσείς μετά από τόσα χρόνια δεν στέκεστε στο ύψος των περιστάσεων. Πραγματικά, καλύτερα για εσάς είναι ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα δίχως τέλος.»

Ο κ. Ξουλόγης ξεκίνησε την εισήγησή του υπογραμμίζοντας ότι «βάση της απάντησης του ΑΣΕΠ οι υπάλληλοι που εργάστηκαν δεν φέρουν καμία ευθύνη, συνεπώς δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δίνουν το παρόν στην συνεδρίαση» (με τον Χρήστο Μποσμπότη να απαντάει ότι «με αυτήν την καταγγελία, εφόσον κριθούν παράνομες οι προσλήψεις όσων ήδη εργάζονται ως διμηνίτες, δεν θα μπορούν να πληρωθούν αλλά ούτε και να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα) και κατηγορώντας την διοίκηση Αναστασιάδη για λαϊκισμό. Αυτή η ατάκα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του κ. Ξουλόγη και ανάγκασαν τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Γάκη να ζητήσει από μερίδα συμβούλων του να αποχωρήσει προσωρινά «για να ηρεμήσουν». Ο κ. Ξουλόγης, ωστόσο, έδειχνε να…είχε πάρει φόρα, καθώς τόνισε με σαφήνεια ότι «Οι φασιστικές νοοτροπίες δεν περνάνε σε αυτή την αίθουσα» και άφησε να εννοηθεί ότι και στο παρελθόν έχουν εκδοθεί πορίσματα από τον ΑΣΕΠ και έχουν υποβληθεί απαντητικά υπομνήματα χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με πολλούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις να παίρνουν τον λόγο και, αφού εξέφραζαν την αγωνία τους για το ότι ίσως και να βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη επειδή συνηγόρησαν στην πρόσληψη προσωπικού (αξίζει αναφοράς η τοποθέτηση του κ. Γάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Ξουλόγη ότι «επί των ημερών της διοίκησής του πλανηθήκαμε και εμείς, και ψηφίσαμε ομόφωνα την πρόσληψη διμηνιτών» και προεξόφλησε την προσφυγή του στην δικαιοσύνη σε βάρος του τέως δημάρχου Παγγαίου), να ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην καταγγελία του ο κ. Ξουλόγης.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με εντάσεις, με τον κ. Ξουλόγη να αναφέρει σε κάποια στιγμή ότι «εγώ μπορούσα να κάνω καταγγελίες κατά του κ. Γάκη αλλά δεν έκανα», και ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη αποδοχή της παρακάτω απόφασης:

Το σώμα αρνείται το περιεχόμενο τις από 25/4/2016 αναφοράς- καταγγελίας του Βασίλειου Ξουλόγη ως αβάσιμη και  αναληθής και αποφαίνεται ότι η πρόσληψη εργαζομένων με τις διαδικασίες του άρθρου 206 του ΚΔΚΥ με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας  που πραγματοποιήθηκε με την υπ΄ αριθμό 87/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου Παγγαίου στις υπηρεσίες καθαριότητας , περιβάλλοντος και πρασίνου .

Καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια του πρώην Δημάρχου και εμμένει στην άποψη ότι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου επέβαλλε την λήψη των αποφάσεων πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας.

Πλέον τον λόγο έχει η νομική υπηρεσία του δήμου, η οποία και καλείται να αποστείλει απαντητικό υπόμνημα ως τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ το όλο θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) -η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΞΟΥΛΟΓΗ

Μετά από την εντελώς προσχηματική και αβάσιμη αναφορά- καταγγελία , του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παγγαίου Βασιλείου Ξουλόγη προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ. Θράκης, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  το ΑΣΕΠ και τον κ. Εισαγγελέα αναφορικά με την πρόσληψη εργατών στον Δήμο Παγγαίου με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας μας κοινοποιήθηκε έκθεση του επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, με την οποία ανοίγουν στην κυριολεξία «οι ασκοί του Αιόλου» , αφού με αυτήν κρίνονται παράνομες οι προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας !!! Κατά συνέπεια αφενός θα είναι προβληματική η συνέχιση της παροχής εργασίας αυτών των ανθρώπων και η εξόφληση των αμοιβών τους αφετέρου δε όλοι οι ψηφίσαντες από το έτος 2011 δημοτικοί σύμβουλοι τις συμβάσεις αυτές απειλούνται με πειθαρχικές, ποινικές και οικονομικές κυρώσεις ενώ καλούνται σε πρώτο στάδιο να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις! Κυρίως όμως απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Σε αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω συνήλθε χτες 27 Ιανουαρίου 2017 σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να ενημερωθούν τόσο οι νυν όσο και οι προηγούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι για την κατάσταση που προέκυψε.
Το σώμα ομόφωνα, πλην του καταγγέλλοντα Βασιλείου Ξουλόγη, έκρινε αβάσιμο και αναληθές το περιεχόμενο της από 25/4/2016 αναφοράς- καταγγελίας του, θεωρώντας ότι εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στην κακώς εννοούμενη πολιτική αντιπαράθεση και αποφάνθηκε ότι οι προσλήψεις των εργαζομένων με τις διαδικασίες του άρθρου 206 του ΚΔΚΥ με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου έγιναν αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη επειγουσών ή εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Παγγαίου στις υπηρεσίες καθαριότητας , περιβάλλοντος και πρασίνου .Τέλος ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την εν λόγω ενέργεια του πρώην Δημάρχου εμμένοντας στην άποψη ότι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου επέβαλλε την λήψη των αποφάσεων πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας.

πηγη: kavala portal

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά