728 x 90

Κάλεσμα για βοήθεια προς τους πρόσφυγες

Κάλεσμα για βοήθεια προς τους πρόσφυγες

Από τον Δήμο Νέστου και τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας

Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου

1

Μ
ετά από την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. ΑΜ- Θ με θέμα «Το Προσφυγικό στην Περιφέρεια ΑΜ- Θ και η αντιμετώπισή του» αποφασίστηκε οι Δήμοι της Περιφέρειας ΑΜΘ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να λάβουν σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους για παροχή κάθε είδους βοήθειας (συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρούχων, διάθεση μηχανολογικού εξοπλισμού, ανθρώπινου δυναμικού κ.λ.π.) στους Δήμους που αναλαμβάνουν την φιλοξενία προσφύγων –μεταναστών.

Στα πλαίσια αυτής της απόφασης το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου στην έκτακτη συνεδρίασή του την 2α Μαρτίου 2016 με την 63/2016 απόφασή του αποφάσισε να συνδράμει τους όμορους Δήμους.

Επιπλέον καλεί και τους δημότες που επιθυμούν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους όπως επιδείξουν την αλληλεγγύη τους με την προσφορά των κατωτέρω ειδών:

ΤΡΟΦΙΜΑ: Μακαρόνια, ρύζια, φακές, φασόλια, κριθαράκι, λάδια, σάλτσες, αλάτια, ξίδι, χυμοί λεμόνι, κρουασάν, ψωμί για τοστ, φρυγανιές, γάλα μακράς διαρκείας ενηλίκων και παιδιών, τσάι, μπισκότα χωρίς γέμιση

ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαπούνια για παιδιά, σαμπουάν, αφρόλουτρα, μωρομάντηλα, πάνες για βρέφη και μωρά 0-3 ετών, σερβιέτες

ΦΑΡΜΑΚΑ: Παυσίπονα αντιπυρετικά (παρακεταμόλη) πχ. Depon, panadol κ.λ.π., παυσίπονα αντιφλεγμονώδη (ibuprofen, diclofenac) π.χ. nurofen, alkofren, voltaren, παυσίπονα για παιδιά Depon algofren.Σιρόπια Asthmotrat, αντιβηχικά Sinecod (ξηρός βήχας). Παιδικές αντιβιώσεις (Αugmentin syr, amoxil syr, Macladin syr, pricefil syr).Αντιβιώσεις για ενήλικες (Αugmentinr, zinadol, klaricid, avelox, ciproxin), φυσιολογικούς ορούς, αλοιφές για συγκάματα, αλοιφές Sudocrem, Kenacomb, Celestoderm, Daktarin oral gel, γάζες αποστειρωμένες και αυτοκόλλητες, betadine, αντιδιαρροικά (Imodium, ercefuryl, ultralevure), πολυβιταμίνες Ω3, σταγόνες Soldesanil, Fenistil, Otrivin 0,01 και Zirtek.

ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ: Μάρσιπους, σακίδια, κουβέρτες, σεντόνια

Τα ανωτέρω είδη οι ενδιαφερόμενοι δημότες καλούνται να τα παραδώσουν στο Δημοτικό Κατάστημα τις ώρες 08:00 π.μ. έως 14:00μ.μ. από Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016.

 

Παράλληλα, όμως, και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας καλεί όσα μέλη του επιθυμούν να βοηθήσουν στο δράμα των προσφύγων , ώστε να ανακουφιστεί η διαβίωσή τους στις αντίξοες συνθήκες της μακρινής και αβέβαιης πορείας τους να προσφέρουν ό,τι από τα παρακάτω είδη μπορούν φέρνοντας τα στο γραφείο του Συλλόγου (Κασσάνδρου 1 – 2ος όροφος) από τις 9 πμ έως τις 11 πμ.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν γνωστοποιηθεί ήδη από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή, είναι τα κάτωθι:

– Τρόφιμα: κρουασάν, χυμοί σε ατομική συσκευασία, μπισκότα, φρυγανιές, γάλα εβαπορέ, γάλα βρεφικό. παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).

– Παπούτσια αθλητικά Νo 40-43.

– Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια μιας χρήσης.

– Εξοπλισμός: βραστήρες επαγγελματικοί, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.

– Νερό σε συσκευασία των 500ml.

– Πετσέτες προσώπου.

Περαιτέρω και σε ένδειξη ενεργής συμμετοχής του εμπορικού κόσμου για την ανακούφιση του δράματος που περνούν οι συνάνθρωποί μας πρόσφυγες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε την διάθεση ποσού 50.000 € για όλο το 2016 σε επιλεγμένους Εμπορικούς Συλλόγους των περιοχών που σημειώνονται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυξημένες προσφυγικές ροές και συγκεντρώσεις σε hot spots. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. Σκοπός όλων των συμμετεχόντων είναι να συντονίσουν τις δράσεις και την αγορά ειδών από τοπικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που αφορούν στην κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά