728 x 90

Έντονη κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Έντονη κόντρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Πεδίο αντιπαράθεσης το προσφυγικό, οι εκθέσεις, οι απευθείας αναθέσεις και η καθαριότητα

ds_paggaiou

1

Έ
ντονη κόντρα ξέσπασε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου μεταξύ της διοίκησης και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε αυτή τη φορά το προσφυγικό, η συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις, οι απευθείας αναθέσεις και η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Τελευταία συμβαίνουν πράγματα στο Δήμο για τα οποία η τότε αντιπολίτευση μας κατηγορούσε», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ξουλόγης, κάνοντας λόγο για «κωλοτούμπες» της διοίκησης, σε ότι αφορά το θέμα των απευθείας αναθέσεων, της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά και της συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη συμπολίτευση ότι στην πρόσφατη έκθεση της Σόφιας, συμμετείχαν στην αποστολή έξι στελέχη της διοίκησης μαζί με συγγενείς και φίλους «τι συμβαίνει. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, κάναμε την κωλοτούμπα», τόνισε χαρακτηριστικά. Στον κ. Ξουλόγη απάντησε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Όλγα Αμπατζιά, λέγοντας ότι είναι ανακριβής η αναφορά του.

Ο πρώην δήμαρχος σημείωσε ότι η τωρινή διοίκηση, που κάποτε κατηγορούσε τον ίδιο, για ανάθεση σε ιδιώτη του έργου καθαριότητας, ξοδεύει σήμερα 1 εκατ. ευρώ, ενώ κόντρα υπήρξε και για τα έργα που γίνονται στην πλατεία «Πλάτανου» στην Ελευθερούπολη, για τα οποία ο κ. Ξουλόγης, έκανε σχετική καταγγελία στην υπηρεσία πολεοδομίας του Δήμου Παγγαίου.

Αναφορικά με τα έξοδα της διοίκησης, παρουσιάστηκε πίνακας με τις δαπάνες για έκτακτο προσωπικό (δίμηνα, ναυαγοσώστες, υδρονομείς), σύμφωνα με τον οποίο η σημερινή διοίκηση ξοδεύει για ειδικούς συνεργάτες 27.516 ευρώ, όταν το 2011 επί δημαρχίας Ξουλόγη, τα ποσά αυτά ξεκινούσαν από 80.973 € το 2011 κι έφτασαν τις 135.525,70 € το 2012! Μάλιστα, στο σύνολο αυτού του πίνακα αποτυπώνεται μια πολύ μεγάλη διαφορά, καθώς το 2011, η διοίκηση Ξουλόγη δαπανούσε το ποσό του 1,281 εκατ. ευρώ για έκτακτο προσωπικό, ενώ σήμερα η δαπάνη αυτή δεν ξεπερνά τις 408.000 ευρώ.

Την ανησυχία, αλλά και την αγανάκτησή του δεν έκρυψε ο δήμαρχος Παγγαίου, κ. Αναστασιάδης για το θέμα της παραχώρησης και διαχείρισης της παραλίας των Αμμολόφων. Μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θόδωρου Μπόνου, ο δήμαρχος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη με την παραχώρηση των αναψυκτηρίων από την ΕΤΑΔ. Ελπίζω σύντομα να υπάρξει θετική κατάληξη, ώστε να προχωρήσουμε σε δημοπρατήσεις των αναψυκτηρίων».

Ο κ. Μπόνος επανήλθε στο θέμα της ανακύκλωσης, για το οποίο τόνισε «δεν είμαστε ικανοποιημένοι», όπως και στο θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Περάμου, το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ζήτησε να μάθει πότε θα γίνει ο απολογισμός της διοίκησης, ενώ με αφορμή την αφισοκόλληση που γίνεται από διάφορους φορείς ζήτησε να υπάρξει οριοθέτηση των χώρων όπου θα επιτρέπεται η αφισοκόλληση.

Αναφορά έγινε και στη βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος Παγγαίου στους 70 πρόσφυγες, που «εγκλωβίστηκαν» στον κόμβο της Μουσθένης. Οι εργαζόμενοι του Α’ Παιδικού Σταθμού Ελευθερούπολης φρόντισαν για το γεύμα, που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες, σε συνεργασία με προσωπικό του «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου. Το λεγόμενο «προσφυγικό» απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον κ. Αναστασιάδη να υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα είναι στην πόρτα μας, όμως δεν υπάρχουν χώροι για τη φιλοξενία τόσο πολλών ανθρώπων. Περιμένουμε ενημέρωση από την κεντρική εξουσία και τους βουλευτές. Οι πρόσφυγες έφτασαν σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) στην Καβάλα και δεν ήξερε κανείς που θα μείνουν».

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά