728 x 90

Εκφόρτωση αμμωνίας για την ΒΦΛ

Εκφόρτωση αμμωνίας για την ΒΦΛ

Τρεις εργαζόμενοι στην ELFE ακούν κριτική στην διοίκηση του σωματείου και όχι μόνο

εργαζομενοι ΒΦΛ

1

Ο
λοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης η εκφόρτωση μεγάλης ποσότητας αμμωνίας που παραγγέλθηκε για τις ανάγκες λειτουργίας της ELFE ΑΕ (πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων). Η εκφόρτωση ξεκίνησε την Δευτέρα και πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, με το λιμενικό να δίνει το παρόν -μετά από καταγγελίες- για προληπτικούς λόγους και τους εργαζόμενους που παραμένουν εκτός της πύλης να κρατούν ανοιχτή την κεντρική πύλη για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα 3 εργαζόμενοι απέστειλαν στα τοπικά ΜΜΕ μια επιστολή με την οποία απευθύνονται τόσο στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας Μάκη Θεοχάρη και στην διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας όσο και στους συνταξιούχους της ΒΦΛ.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Εις απάντηση δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και λίγο πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η ομάδα εργαζομένων που είναι η φωνή των 456 που δουλεύουν σήμερα στο εργοστάσιο έχει να πει τα εξής:

Συμφέροντα επιχειρηματικά ή και προσωπικά εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες προσπαθούν να κλείσουν το εργοστάσιο. Προσπάθησαν και πέτυχαν την διάσπαση των εργαζομένων. Αν και η επίσημη γραμμή του σωματείου στην τελευταία γενική συνέλευση ήταν ξεκάθαρη, στην συγκέντρωση που είχατε όσοι δεν υπογράψατε στο εργατικό κέντρο,αναγκάσατε σε βίαια παραίτηση τον πρόεδρο Τσιμενίδη Γιώργο, ο οποίος ξεκαθάρισε <<Υπογράφουμε, συνεχίζουμε με ανοιχτό το εργοστάσιο , και δίνουμε μάχη για ένα καλύτερο αύριο>>. Δεν συμφωνήσατε( μάλλον είχατε συμφωνήσει άλλα με άλλους) και τον εξαναγκάσατε να παραιτηθεί. Θα έλεγα ζηλέψατε την συνδικαλιστική δόξα της διοίκησης του Τσεντεμεΐδη Θεόδωρου του οποίου τα τελευταία ψίχουλα προλάβαμε και πήραμε εμείς από τον οργανισμό. Αλλά δεν μας πείθετε γιατί προχωρήσατε μονομερώς σε ενέργειες, χωρίς την απόφαση μιας Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων, γιατί ξέρανε αυτοί που κρύβονται πίσω από σας, ότι δεν θα παίρνατε έγκριση. Και εμάς τους εργαζόμενους μας θυμόσασταν και μας θυμάστε μόνο για να μας πείτε να ενωθούμε και όλοι μαζί να εκβιάσουμε τον εργοδότη. Πολύ ωραία λογική, μπράβο σας!Θα δουλεύαμε δηλαδή πάλι όλοι μαζί για έναν εργοδότη ο οποίος θα υπέκυπτε στον εκβιασμό των εργαζομένων. Αν αυτό δεν αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο, τότε δεχόμαστε όλα όσα μας καταλογίσατε περί προδοτών, πουλημένων και ότι άλλα λέτε. Με την πολιτική σας 5 άνθρωποι από τους 180 καταφέρατε να δημιουργήσετε τα αδιέξοδα που προέκυψαν. Συμφωνώ ότι έπρεπε και πρέπει να ‘μαστε ενωμένοι σε έναν αγώνα κατά των κυβερνήσεων που ψηφίσανε αυτούς τους αντεργατικούς νόμους και που σε 4 χρόνια χάθηκαν όλα όσα είχε κερδίσει η εργατική τάξη τα τελευταία 40 χρόνια. Αλλά εκεί δεν έχετε τα κότσια η ίσως δεν θέλετε να πάτε κόντρα στους σημερινούς εκφραστές της πολιτικής της τρόικας γιατί ελπίζετε στις όποιες παρεμβάσεις για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί.

 

Προς τον πρόεδρο του ΟΕΧΒΕ κύριο Θεοχάρη

Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο μιας βιομηχανίας να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, χωρίς να έρθει σε επαφή με τους μισούς εργαζόμενους και να συμμετέχει σε κάθε είδους επεισόδια εναντίον αυτών τις ημέρες των απεργιών. Αυτή την στιγμή στο εργοστάσιο δουλεύουνε 456 άτομα και μας εκπροσωπείς εσύ; Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι τουλάχιστον να μην μας βρίζεις. Περί παραίτησης ή επαφής με τους εκπροσώπους των 456 δεν την συζητάω γιατί είναι πάνω από τις δυνάμεις σου. Εκμεταλλεύεσαι την λειτουργία της βιομηχανίας για να παριστάνεις τον πρόεδρο. Έχεις ημερομηνία λήξης γι αυτό και δεν μας ενοχλεί η παρουσία σου. Όσο καιρό είσαι στην καρέκλα,δεν είδαμε μια απεργία σοβαρή με την οποία να δείξουμε την δύναμη μας και την αντίθεση μας κατά των μνημονίων. Θα σε θυμόμαστε πάντα σαν τον πρόεδρο που έφτυνε και έβριζε τους εργαζόμενους γιατί σηκώνονταν το πρωί να πάνε στην δουλειά τους. Τον χαρακτηρισμό σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ‘συνδικαλιστικό ζόμπι’ τον ανακαλούμε δημόσια γιατί πιστεύουμε ότι ξεφτιλίζονται τα ζόμπι κάθε είδους.

 

Προς διοίκηση εργατικού κέντρου

Στην πρώτη απεργία συμμετείχατε ενώ στην δεύτερη σιωπήσατε. Για τους 456 εργαζόμενους στα λιπάσματα δεν εκπροσωπείτε τίποτα γιατί τρεις μήνες αγώνων είστε απόντες. Προτιμήσατε να είστε απέναντι μας, δικαίωμα σας, να σας χαίρονται αυτοί που σας εξέλεξαν.

 

Προς διοίκηση σωματείου συνταξιούχων

Μέχρι πέρσι που παίρνατε τα φράγκα ο εργοδότης ήτανε καλός, φέτος γιατί τέτοιους χαρακτηρισμούς; Σύμμαχοι στον αγώνα των σκοτεινών συμφερόντων κάποιων άλλων; Από το 2009 που άλλαξε χέρια η εταιρία μήπως χάσατε μια δραχμή από την αποζημίωση, το εφάπαξ ήοποιαδήποτε άλλη παροχή; Η επειδή τα πήρατε δείχνετε το άλλο σας πρόσωπο; Οι 120 παλαιοί συνάδελφοι που είχαμε υπογράψει, δεν σας δημιουργήσαμε έστω και ένα ηθικό δίλημμα ώστε να έρθετε σε επαφή μαζί μας; ΚΡΙΜΑ.

 

Προς συνταξιούχους συνδικαλιστές ΒΦΛ

Το ψωμί που φάγαμε από την διοίκηση του Τσεντεμεΐδη Θεόδωρου και που οι υπόλοιπες μετέπειτα διοικήσεις καταφέρανε εν πολλοίς να διατηρήσουνε, μας αναγκάζει από σεβασμό και μόνο να σιωπήσουμε αν και δεν συμφωνούμε σε κάποια σημεία της ανοιχτής επιστολής. Το μόνο που μπορούμε να δεσμευτούμε δημόσια είναι, ότι όταν τελειώσουν τα βάσανα της βιομηχανίας και κάνουμε σωματείο θα προσπαθήσουμε αν είναι δυνατό να σας ξεπεράσουμε.

 

Προς 456 εργαζόμενους σήμερα στο εργοστάσιο

Συνάδερφοι: Στον αγώνα μας εδώ και 4 μήνες να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο είδαμε και ζήσαμε πολλά. Αντέξαμε, κρατήσαμε ανοιχτό το εργοστάσιο κόντρα στα συμφέροντα κάποιων, οι οποίοι πρώτα χωρίσανε τους εργαζομένους σε 2 στρατόπεδα και όταν είδαν ότι αντέχουμε, προχωρήσανε στην αναγκαστική κράτηση της μονάδας θειικού οξέος για να πάρουν πιστοποίηση οι λέβητες. Απόφαση που είχε ρίσκο ως προς την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Τα καταφέραμε πήραμε τις πιστοποιήσεις και προχωράμε. Τώρα είμαστε σε ετοιμότητα και περιμένουμε το επόμενο χτύπημα αλλά θα αντέξουμε.Σε λίγες μέρες εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης, οι εργαζόμενοι και δη οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν τους τελευταίους 4μήνες, η εταιρεία ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς. Αυτή είναι ξεκάθαρα η θέση της εταιρείας. Η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις με γνώμονα τις ικανότητες σας και όχι κάθε είδους παρεμβάσεις. Πιστεύει σε εσάς που επέλεξε να συνεργαστεί για τα επόμενα χρόνια και θα προχωρήσουμε μαζί. Εργαζόμενοι και εργοδότης σε έναν στόχο την όσο καλύτερη ανάπτυξη της εταιρείας προς όφελος όλων. Το μέλλον το δικό μας και της βιομηχανίας είναι στα χέρια μας.

 

Προς όσους αγωνιούν για την τύχη του εργοστασίου

Χρόνια τώρα το εργοστάσιο αποτελεί οικονομικό πνεύμονα των εργαζομένων σε αυτό αλλά και επαγγελμάτων που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στην λειτουργία του( αναλώσιμα είδη γραφείου, ανταλλακτικά, φορτηγά, συνεργεία, βενζινάδικα) και γενικότερα αποτελεί οικονομικό πνεύμονα της αγοράς της Καβάλας. Η ομάδα εργαζομένων σήμερα μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι τα δύσκολα πέρασαν. Το σήμερα είναι καλύτερο από το χθες, και το αύριο της βιομηχανίας καλύτερο από το σήμερα. Αγωνιστήκαμε, αντέξαμε και πετύχαμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο ανοιχτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε φορείς και ιδιώτες που βοήθησαν στην προσπάθεια των 456 εργαζομένων για να το πετύχουμε.

 

Για την ομάδα εργαζομένων

Θεοφυλακτίδης Γιώργος
Κοργιανόγλου Βασίλης
Κούνδουρος Μένιος

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά