728 x 90

Στήριξη στους γεωργούς και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον Γιάννη Πασχαλίδη

Στήριξη στους γεωργούς και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό από τον Γιάννη Πασχαλίδη

Κατόπιν σχετικής πληροφόρησης, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημερώνει τους επαγγελματίες γεωργούς πως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός συγκροτημένου και ολοκληρωμένου σχεδίου, για την άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας, φέρνει διάταξη με την οποία καθίστανται ακατάσχετες και αφορολόγητες οι ενισχύσεις Covid-19 που λαμβάνουν οι πληγέντες γεωργοί. Με την προτεινόμενη ευεργετική διάταξη, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, οι δικαιούχοι παραγωγοί, που αποδεδειγμένα υπέστησαν οικονομική βλάβη από την πανδημία, θα εισπράττουν απρόσκοπτα τις ενισχύσεις, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Με τον τρόπο αυτό, οι συγκεκριμένες ενισχύσεις καθίστανται αφορολόγητες, ανεκχώρητες, ακατάσχετες και δεν συμψηφίζονται έναντι βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπά τους, ασφαλιστικά ταμεία και πιστωτικά ιδρύματα. Παράλληλα, δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά, ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Η διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί, με την μορφή της κατεπείγουσας νομοθετικής ρύθμισης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου υγείας, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020. «Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις προνοεί για προβλήματα που ενδέχεται να υπάρξουν και λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για να τα προλάβει. Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο είχαμε συζητήσει και χαίρομαι που βλέπω να προχωρεί η εφαρμογή, εξασφαλίζοντας το αγροτικό εισόδημα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Ευχαριστώ τον υπουργό και το επιτελείο του, για τον συνεχή αγώνα τους και την ειλικρινή σχέση με τον αγροτικό κόσμο», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

Επίσης, Ο βουλευτής Καβάλας κατέθεσε γραπτώς αίτημα στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με το οποίο ζητάει να ενσκύψει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των ημι-επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών όλων των αθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών και κατ’ επέκταση τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Πέρα από τους αθλητές των υψηλών κατηγοριών, υπάρχουν εξίσου επαγγελματίες αθλητές στις υπόλοιπες κατηγορίες του ελληνικού αθλητισμού. Πολλοί από αυτούς, αν όχι οι περισσότεροι, βιοπορίζονται αποκλειστικά από αυτή την ασχολία, επενδύουν χρόνο και χρήμα στη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης και προσφέρουν υψηλής ποιότητας θέαμα. Ειδικότερα, η Π.Ε. Καβάλας εκπροσωπείται επάξια σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες από πλήθος ερασιτεχνικών σωματείων, που επενδύουν στην άθληση και την ευγενή άμιλλα των νέων. Με βάση τα ανωτέρω, ο βουλευτής ζήτησε από τον υπουργό, να βοηθηθούν οι αθλητές και τις αθλήτριες που βιοπορίζονται από τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία. Με αυτό τον τρόπο, θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό και οι αθλητικοί σύλλογοι, έτσι ώστε να συνεχίσουν να εκπροσωπούν επάξια τις πόλεις τους. Ο βουλευτής δήλωσε: «Έχοντας διατελέσει προπονητής καλαθοσφαίρισης, γνωρίζω από κοντά το μεράκι, αλλά και το μεγάλο ρίσκο που διατρέχουν οι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες. Επίσης, βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους αθλητικούς συλλόγους και γνωρίζω ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ευελπιστώ πως ο υφυπουργός θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται».

Νέα σε εικόνες


Ελλάδα

Αγροτικά